H EBU “ξεπλένει” του ναζί της Ουκρανίας, η ΕΡΤ έχει άποψη;

Globe Arena της Στοκχόλμης φιλοξένησε το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision το 2016Το γεγονός:Η Ουκρανία που θα διοργανώσει φέτος τον Μάιο τον ευρωπαϊκό διαγωνισμό της Eurovision απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα της Ρωσίδας Τζούλια Samoylova, η οποία εκπροσωπεί τη Ρωσία στο διαγωνισμό. Οι αιτιάσεις της απαγόρευσης είναι άκρως πολιτικές. Η διοργανώτρια χώρα κατηγορεί την Ρωσίδα εκπρόσωπο ότι πήγε και τραγούδησε στην Κριμαία! Για αυτό και δεν τη δέχεται στη χώρα. Η EBU από την πλευρά της αντί να βάλει στη θέση της την Ουκρανία για την πολιτική της απόφαση, ισχυρίζεται πως στην προσπάθεια της να κρατήσει τον διαγωνισμό μακριά από “πολιτικές σκοπιμότητες”, βρήκε λύση. Να καλέσει τη Ρωσία να τραγουδήσει μέσω δορυφόρου!

Με την αστεία αυτή απόφαση της, που η ίδια λέει πως λαμβάνεται για πρώτη φορά, η EBU επιβεβαιώνει πως παίρνει σαφώς πολιτική θέση υπέρ της κυβέρνησης της Ουκρανίας, ξεπλένοντας έτσι τους ναζί του Κιέβου. Εξάλλου και πέρυσι στον διαγωνισμό της Eurovision έστειλε τραγούδι ύμνο ενάντια στη Ρωσία. Και πάλι η EBU δεν είχε κανένα πρόβλημα.Τζούλια

Στην απόφαση της Ουκρανίας η EBU έβγαλε δημόσια ανακοίνωση χθές προσπαθώντας να εξηγήσει τα ανεξήγητα. Έχει εργαστεί, λέει, σκληρά, προκειμένου να βρεθεί λύση. Κι έτσι πρότεινε στο Channel One της Ρωσίας την ευκαιρία για την Τζούλια να να συμμετάσχει στο φετινό Διαγωνισμό μέσω σύνδεσης με το δορυφόρο. Και σε περίπτωση που η Ρωσία μπεί στον τελικό, πάλι θα τραγουδήσει με αυτό τον τρόπο.

Η αντίδραση της Ρωσίας σε αυτή την πρωτοφανή κίνηση ήταν αναμενόμενη. Ο Φραντς Κλίντσεβιτς, ο πρώτος αντιπρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας και Ασφάλειας του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου, προειδοποίησε ότι η Μόσχα θα μποϊκοτάρει όχι μόνο τον φετινό διαγωνισμό της Γιουροβίζιον, αλλά και όλους τους επόμενους, αν “η ηγεσία του διαγωνισμού τραγουδιού” δεν σταθεί στο πλευρό της Σαμοΐλοβα.

Θα έχει ενδιαφέρον να μάθουμε αν η ΕΡΤ που είναι μέλος της EBU έχει την ίδια άποψη με τη διοίκηση της. Κι αν φυσικά προτίθεται να παρέμβει με οποιοδήποτε τρόπο για την ενέργεια αυτή της Ουκρανίας.

1 comment for “H EBU “ξεπλένει” του ναζί της Ουκρανίας, η ΕΡΤ έχει άποψη;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *