Δικάζεται η Ε. Μαυρογένη γιατί έκανε …ρεπορτάζ για το μαύρο στην ΕΡΤ!

υμηττοςΑπό το μικρόφωνο στις….χειροπέδες, είναι το τίτλος της ανάρτησης στην ertopen και αφορά στη δημοσιογράφο Εύα Μαυρογένη η οποία μαζί με άλλα πέντε άτομα της ΕΡΤ είχαν βρεθεί τον Ιούλιο του 2013 στον Υμηττό στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ. Η αστυνομία είχε ανέβει στον Υμηττό για να κατεβάσει τους πομπούς της ΕΡΤ και οι έξι είχαν προσαχθεί στη ΓΑΔΑ. Αφέθηκαν ελεύθεροι αλλά η δικαστική περιπέτεια τους μόλις άρχιζε. Ο Γκίκας Μάναλης είχε κάνει μήνυση για …φθορά δημόσιας περιουσίας. Κι αντί να λογοδοτεί αυτός στα δικαστήρια που ανέλαβε θέση διευθύνοντα συμβούλου με δόλο να κλείσει την κρατική τηλεόραση, βρίσκεται κατήγορος εναντίον της δημοσιογράφου και άλλων 6 αλληλέγγυων πολιτών. ‘Οπως διαβάζουμε:

“Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Εύα Μαυρογένη και άλλοι έξι αλληλέγγυοι πολίτες στον αγώνα κατά του «μαύρου» που επιχείρησε να επιβάλλει η κυβέρνηση στη δημόσια ραδιοτηλεόραση πριν από 4 χρόνια, δικάζονται Δευτερα 6 Φεβρουαρίου στην Ευελπίδων . Η συνάδελφος οδηγείται στο εδώλιο μετά από μήνυση του τότε διαχειριστή της ΕΡΤ Γκίκα Μάναλη για δήθεν δολιοφθορές και άλλες κατηγορίες, επειδή απλώς έκανε τη δουλειά της, καλύπτοντας σε ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο και την Τηλεόραση της – τότε – ελεύθερης ΕΡΤ, την ΕΙΡΗΝΙΚΗ διαμαρτυρία, που οργανώθηκε τον Αύγουστο του 2013 κάτω από τις αφύλακτες κεραίες εκπομπής του Υμηττού, για τη μη εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ, η οποία διέτασσε την επαναφορά του ραδιοτηλεοπτικού σήματος της ΕΡΤ.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ ΤΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΕΝΟΥ… , αλλά στον αγώνα για την αποτύπωση της είδησης και της απροκάλυπτης αλήθειας

1 comment for “Δικάζεται η Ε. Μαυρογένη γιατί έκανε …ρεπορτάζ για το μαύρο στην ΕΡΤ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *