Η ΕΡΤ θα πληρώνει τη Digea και το 2017

ερτ-ντιτζεαΕΡΤ –Digea και το 2017-01-13

Διαψεύστηκαν οι ελπίδες των ανθρώπων της κρατικής τηλεόρασης της ΕΡΤ πως ως το τέλος του 2016 θα είχε ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός προμήθειας των ψηφιακών πομπών. Η ιστορία που άρχισε το 2012 φαίνεται πως έχει ακόμη πολύ δρόμο μπροστά της. Κι αυτή τη φορά εμπόδιο στάθηκε το Ελεγκτικό Συνέδριο το οποίο εντός Δεκεμβρίου έστειλε σειρά ερωτημάτων στη διοίκηση της ΕΡΤ σχετικά με τη σύμβαση που θα υπογραφόταν με την εταιρεία που προκρίθηκε στο διαγωνισμό, τη σουηδική Ericsson.

Η έγκριση από το ΔΣ της ΕΡΤ για την νικήτρια εταιρεία είχε γίνει τον Αύγουστο του 2016 και η σχετική σύμβαση εστάλη στο Ελεγκτικό συνέδριο προς έγκριση. Το Ελεγκτικό συνέδριο εξάντλησε το χρόνο που είχε στη διάθεση του για να απαντήσει και κυριολεκτικά στη λήξη του χρόνου, απέστειλε τα ερωτήματα. Η ΕΡΤ δεν μπορεί να υπογράψει τη σύμβαση και πρέπει να απαντήσει. Ερωτήματα που χαρακτηρίζονται ήσσονος σημασίας από τους τεχνικούς. Η καθυστέρηση ωστόσο είναι πλέον γεγονός και έχει σοβαρές επιπτώσεις για τη λειτουργία του δικού της ψηφιακού δικτύου που θα μείνει ανολοκλήρωτο τουλάχιστον ως το Φθινόπωρο του 2017.

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως η ΕΡΤ τον Μάρτιο ή Απρίλιο θα πρέπει να υπογράψει εκ νέου σύμβαση με τη Digea για τη συνέχιση ενοικίασης του 4ου multiplex για τη μεταφορά των καναλιών της, της Βουλής, του ΡΙΚ και των δορυφορικών για έξι ακόμη μήνες. Πληρώνοντας φυσικά τα περίπου 1,8 εκατ. ευρώ ενοίκιο για τη χρήση των 4 συχνοτήτων του multiplex. Η δε Digea θα συνεχίσει για ένα ακόμη 6μηνο να έχει τα σίγουρα έσοδα του καλού πελάτη της ΕΡΤ.

 

Πηγή:  Περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση, τεύψος Φεβρουαρίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *