Να σωθεί ο ΔΟΛ ή να σωθεί ο Ψυχάρης;

dol-rigmaΤο μόνιμο “θύμα” της διαπλοκής, οι εργαζόμενοι που στην περίπτωση τουλάχιστον του ΔΟΛ, δεν είχαν υψώσει κεφάλι, πληρώνουν και πάλι την τακτική και τις επιλογές του εκδότη τους. Αυτές τις μέρες, ενώ στο παρασκήνιο μαίνεται πόλεμος για τη σωτηρία ή μη του ΔΟΛ ως εκδοτικού συγκροτήματος, με ή χωρίς τον Ψυχάρη, στα κοινωνικά δίκτυα γίνεται η “κηδεία” των εφημερίδων και των εργαζομένων. Η δε “κηδεία” οργανώθηκε άψογα για να προκληθεί συμπάθεια για τους 500 εργαζόμενους του ΔΟΛ. Ο Ψυχάρη ανακοίνωσε πως αναστέλλει την έκδοση των εφημερίδων του αλλά τα Νέα κυκλοφόρησαν. Από τους …εργαζόμενους, τους απλήρωτους επί πέντε μήνες…

Το μυστικό που όλοι γνωρίζουν και λίγοι λένε είναι πως ο ΔΟΛ ζητά την “ενδιάμεση χρηματοδότηση”,

ήτοι οι Τράπεζες να απευλευθερώσουν κονδύλια για την πληρωμή των μισθών των εργαζομένων ώστε να συνεχιστεί η λειτουργία του συγκροτήματος. Και έτσι να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις για τη σωτηρία του. Το αίτημα αυτό είχε τεθεί και από το Mega αλλά απορρίφθηκε από τις τράπεζες και την κυβέρνηση. Τώρα επανέρχεται ως αίτημα του ΔΟΛ αλλά αν συμφωνηθεί δεν μπορεί να αφορά μόνο τον ΔΟΛ! Κι αυτό περιπλέκει τα πράγματα. Γιατί π.χ το Mega δεν θέλει κανείς να επαναλειτουργήσει.

Η μεγαλύτερη δημοσιότητα δόθηκε στην απόρριψη της πρότασης Ιβάν Σαββίδη από τις τράπεζες για τον ΔΟΛ εξαιτίας του κουρέματος ως 80% των δανείων. Δεν διαβάσαμε όμως και για την απαίτηση του Στ. Ψυχάρη να ενταχθούν τα δικά του, προσωπικά δάνεια ύψους άνω των 50 εκατ. ευρώ, στο εν λόγω κούρεμα. Απαίτηση που φυσικά απορρίφθηκε… Κι έτσι αποφασίστηκε η αναστολή των εντύπων και η ενεργοποίηση του παράγοντα …εργαζόμενοι.

Πριν κλάψουμε τον ΔΟΛ θα γίνουν ακόμη πολλά. Ας μην βιαζόμαστε…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *