Δημοσιογραφία υπέρ των εμπορικών κέντρων, με πιέσεις προς Σταθάκη

 …αποκρύπτοντας την φοροαποφυγή!

Αναδημοσίευση από typologies.gr

σταθάκηςΠιέσεις προς το Γιώργο Σταθάκη και την κυβέρνηση να υπογράψει υπέρ ενός ομίλου ο οποίος αποδεδειγμένα φοροαποφεύγει στου Λουξέμβούργο, δεν πληρώνει φόρους ακίνητης περιουσίας στην Ελλάδα, έχει αρνητικά ίδια κεφάλαια και  δεν διαθέτει εργαζόμενους.

 

Οι πιέσεις ασκούνται μέσω επιλέγμενων εφημερίδων, της σοβαρής  “Καθημερινής” και του site έγκυρου οικονομικού  www.capital.gr  από δημοσιογράφους που εμφανίζουν να υπάρχει ένας επενδυτής που θέλει να διαθέσει 300 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα, αλλά δεν τον αφήνει, δήθεν, η γραφειοκρατία. Στα δύο αυτά μέσα, αλλά και άλλου συντάσσονται και δημοσιεύονται πανομοιότυπα κείμενα περί της μεγάλης επένδυσης αποφεύγοντας οποιαδήποτε καταγραφή για τα ευρήματα της έρευνας LuxLeaks για τη διπλή μέθοδο φοροαποφυγής της εταιρείας στο Λουξεμβούργο αλλά και για το γεγονός πως ο “επενδυτής” που έχει έτοιμα τα 300 εκατ. ευρώ δεν έχει πληρώσει φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας από το 2009 (άνω των 5 εκατ. ευρώ)!  Το σπουδαιότερο στοιχείο είναι πως η εταιρεία ζητάει να κατασκευάσει εμπορικό κέντρο πλησίον αρχαιολογικού χώρου, για το οποίο δηλώνει πως είναι σε μεγάλη απόσταση, αλλά οικειοποιείται το όνομα του!

Τα στοιχεία αυτά απουσιάζουν από τα ρεπορτάζ  των εφημερίδων που ζητούν από το Γ. Σταθάκη να υπογράψει την υπουργική απόφαση υπέρ μίας εταιρείας που δεν αποδίδει φόρους στο ελληνικό δημόσιο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *