Τώρα προπηλακίζουν αθλητικούς συντάκτες και στα δημοσιογραφικά θεωρεία!

sporfvΑνακοίνωση καταγγελία του ΣΠΟΡ FM 94,6

Κατά τον αγώνα της 7ης Οκτωβρίου 2016 μεταξύ της Εθνικής Ελλάδας και της Κύπρου στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» οι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι του ΣΠΟΡ FM 94,6, Γιώργος Χελάκης και Νίκος Κατσαρός, δέχτηκαν επίθεση ΕΝΤΟΣ των δημοσιογραφικών θεωρείων την ώρα που μετέδιδαν απευθείας την αναμέτρηση.
Οι τέσσερις τραμπούκοι, οι οποίοι εμφανίστηκαν και έδρασαν στον χώρο όπου υποτίθεται πως θα έπρεπε να έχουν πρόσβαση μόνον διαπιστευμένοι συντάκτες και τεχνικοί, προπηλάκιζαν τους δύο δημοσιογράφους του ΣΠΟΡ FM από το 25ο λεπτό μέχρι και μετά τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου με χυδαίες ύβρεις, φτυσίματα και απειλές κατά της σωματικής τους ακεραιότητας!
H πρωτοφανής σε διάρκεια και προκλητικότητα προσπάθεια εκφοβισμού των επαγγελματικών αθλητικών συντακτών έγινε εν τη απουσία τόσο των ανδρών της εταιρείας ασφαλείας με την οποία είναι συμβεβλημένη η ΕΠΟ όσο και της Αστυνομίας, παρότι όλα συνέβησαν σε δημόσια θέα και ενώπιον και άλλων δημοσιογράφων που επίσης βρίσκονταν στο σημείο.
Οι άνθρωποι του ΣΠΟΡ FM ήταν έρμαιο των εγκληματικών στοιχείων για περισσότερα από 20 λεπτά –πάντα εντός των δημοσιογραφικών θεωρείων του «Γ. Καραϊσκάκης- δίχως να υπάρξει η παραμικρή αντίδραση και επέμβαση από οποιονδήποτε και, κυρίως, από την ΕΠΟ που είχε την ευθύνη διοργάνωσης του –επίσημου διεθνούς- αγώνα.
Δεδομένου μάλιστα ότι αυτό δεν ήταν το μοναδικό περιστατικό προπηλακισμού και τρομοκράτησης δημοσιογράφου που καταγράφηκε και καταγγέλθηκε δημοσίως στο συγκεκριμένο παιχνίδι, η ΕΠΟ οφείλει να εξηγήσει γιατί δεν είχε μεριμνήσει για την ασφάλεια των εργαζομένων στα ΜΜΕ και γιατί επέτρεψε να μετατραπούν τα δημοσιογραφικά θεωρεία σε ξέφραγο αμπέλι.
Καλείται επίσης η ΕΠΟ να παραδώσει στις αρχές όλα τα στοιχεία που θα οδηγήσουν στην αποκάλυψη της ταυτότητας των τραμπούκων-εισβολέων, καθότι όλοι όσοι εισήλθαν στο γήπεδο –μεταξύ αυτών και οι διαπιστευμένοι- όφειλαν να έχουν καταθέσει προκαταβολικά τα στοιχεία τους και τον ΑΜΚΑ τους.
Καλείται ακόμη η ΕΠΟ να δηλώσει ποιους είχε επιφορτίσει με την επίβλεψη και την ασφάλεια των δημοσιογραφικών θεωρείων, αλλά και με τον έλεγχο της εισόδου σε αυτά.
Καλείται επιπλέον η ομοσπονδία να σπάσει την αδιανόητη –και ένοχη- σιωπή της έπειτα από τα θλιβερά περιστατικά που σημειώθηκαν σε αγώνα της εθνικής ομάδας της χώρας και να τα καταδικάσει εμπράκτως.
Ο ΣΠΟΡ FM καλεί τις αρμόδιες αρχές να αναλάβουν δράση, πράττοντας τα νόμιμα, ώστε να εντοπιστούν οι θρασύδειλοι δράστες της επίθεσης και να αποκαλυφθούν οι εντολείς τους.

ΣΠΟΡ FM 94,6

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *