Το μεγάλο πλιάτσικο: Από 100 της ΕΡΤ έδωσαν μόνο 20 ακίνητα στη ΝΕΡΙΤ

ερτ-οικόπεδαΠηγή: Τυπολογίες

(Και δείτε παρακάτω την αξία των χρυσοφόρων οικοπέδων της ΕΡΤ, σύμφωνα με μελέτη του 2010. 182 εκατ. ευρώ)

Η εξαφάνιση της ΕΡΤ ΑΕ από τον τηλεοπτικό χάρτη είχε ένα ακόμη σοβαρό παρεπόμενο, το οποίο δεν εξετάστηκε ποτέ σοβαρά. Με το λουκέτο στη ραδιοτηλεοπτική επιχείρηση το υπουργείο Οικονομικών πήρε ολόκληρη την περιουσία της, κινητή και ακίνητη. Με διάταξη στον νόμο 4273/2014, δεκατέσσερις μήνες μετά το λουκέτο η κυβέρνηση μεταβίβασε στο μόρφωμα της ΝΕΡΙΤ μέρος της μεγάλης ακίνητης περιουσίας της πρώην κρατικής τηλεόρασης.

Από τα 100 και πλέον οικόπεδα και κτίρια της ΕΡΤ η ΝΕΡΙΤ έχει στην κατοχή της μόλις τα 20! Τα υπόλοιπα έχουν παραμείνει στην ειδική διαχείριση του υπουργείου Οικονομικών, προς μεταβίβαση στο ΤΑΙΠΕΔ. Για παράδειγμα, λείπουν από την ακίνητη περιουσία που μεταβιβάστηκε στη ΝΕΡΙΤ τα δύο χρυσοφόρα οικόπεδα της ΕΡΤ σε Περαία Θεσσαλονίκης και Πάτρα, για τα οποία οι προηγούμενες διοικήσεις της ΕΡΤ είχαν εκπονήσει σχέδια αξιοποίησης, με πώληση των οικοπέδων προς όφελος της κρατικής τηλεόρασης.
Η ΝΕΡΙΤ έχει στην πλήρη κατοχή της προς εκμετάλλευση 20 συνολικά κτίρια και οικόπεδα, καθώς και τα κέντρα εκπομπής.
Συγκεκριμένα, το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής (Μεσογείων 432), με εξαίρεση την κατοχή και την κυριότητα του οπτικοακουστικού, έντυπου και φωτογραφικού αρχείου της ΕΡΤ, για το οποίο η ΝΕΡΙΤ έχει μόνο το δικαίωμα χρήσης και διαχείρισης.
Το ακίνητο της Κατεχάκη, με εξαίρεση το μέρος του οικοπέδου και των κτιρίων που έχει παραχωρηθεί στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης με την απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα στις 12 Νοεμβρίου 2013.
Το ακίνητο επί της λεωφόρου Μεσογείων 463, το κτίριο της Μουρούζη, το ακίνητο της ΕΡΤ3 επί της λεωφόρου Στρατού και το ακίνητο στον Δήμο Ιλίου.
Στην υπόλοιπη χώρα η ΝΕΡΙΤ πήρε την κυριότητα όλων των κέντρων εκπομπής ραδιοτηλεοπτικού σήματος που κατείχε η ΕΡΤ, καθώς και τα οικόπεδα-κτίρια στον Δήμο Πάτρας, στον Δήμο Ρόδου, στον Δήμο Ορεστιάδας, στον Δήμο Ζακύνθου, στον Δήμο Πύργου, στον Δήμο Ιωαννίνων, στον Δήμο Καβάλας, στον Δήμο Λάρισας, στον Δήμο Βόλου, στον Δήμο Κομοτηνής, στον Δήμο Σερρών, στον Δήμο Φλώρινας, στον Δήμο Χανίων και στον Δήμο Κέρκυρας

Δείτε ακόμη : http://anti-gerakas.blogspot.gr/2013/06/56.html

 Οικόπεδο-φιλέτο 131,74 στρεµµάτων στον Αγιο Στέφανο Αττικής (Μπογιάτι) που είχε αποτιμηθεί σε 14,1 εκατ. ευρώ.  Το κτίριο στο Μπογιάτι ήταν ένα από τα δύο ιστορικά κέντρα εκπομπών της κρατικής ραδιοτηλεόρασης. Το άλλο ήταν στα Λιόσια. Στην έκθεση για την ακίνητη περιουσία της ΕΡΤ που είχε εκπονήσει η Γενική Διεύθυνση Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, ο χώρος στη Λεωφόρο Ραδιοφωνίας στα Λιόσια αποτελούσε τις «κεντρικές αποθήκες της ΕΡΤ, γεμάτες εξοπλισμό».
 Σε 7,6 εκατ. ευρώ ανέρχεται η αξία έκτασης 1.162 στρεμμάτων στην Αυλίδα, σε 5,6 εκατ. εκτιµάται άλλη έκταση (173,81 στρέµµατα) στην περιοχή Λάκκα Καλογήρου Μεγάρων, ενώ στην τοποθεσία Μπασταρδάκι Γέρακα Πεντέλης οικόπεδο 31 στρεµµάτων υπολογίζεται επίσης σε 5,6 εκατ. ευρώ.
Στο Λιβάδι Αµπελακίων Θεσσαλίας, έκταση 92,7 στρεµµάτων ανέρχεται σε 7,4 εκατ. ευρώ και µια άλλη στον Ξηροπόταµο Ηρακλείου Κρήτης αποτιµάται στα 4,6 εκατ.
Τα ακίνητα στην Περαία Θεσσαλονίκης εκτιµώνται σε 18 εκατ., ενώ µόνο το αµφιθέατρό της 1.387 τ.µ. στη Λεωφόρο Στρατού της πόλης έχει αξία που ανέρχεται στα 1,1 εκατ. ευρώ. Οικόπεδο στη θέση Κανάλια Κερκύρας 66,8 στρεµµάτων αποτιµάται στα 4,6 εκατ. ευρώ και στη Σούδα οικόπεδο 39,2 στρεμμάτων εκτιµάται σε 2,3 εκατ. ευρώ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *