Ρωγμή στη σιωπή των ΜΜΕ η κατάληψη του ΔΣΑ

DSAΚατάληψη ΔΣΑ ενάντια στις φυλακές τύπου Γ : Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

ΔΙΚΤΥΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ & ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Σήμερα, Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015, στις 10 π.μ., καταλάβαμε το Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας για να καταγγείλουμε το νόμο για τις φυλακές τύπου Γ και τις εκδικητικές μεταγωγές αυτών των ημερών στο Δομοκό. Παράλληλα, με την ενέργειά μας αυτή, θέλαμε να τονίσουμε την υποχρέωση του ΔΣΑ, ως του συνδικαλιστικού και επιστημονικού οργάνου των δικηγόρων, να απαιτήσει την κατάργηση αυτού του νομικού αίσχους και την ανάκληση των μεταγωγών.

Αντί αυτού, ο πρόεδρος του ΔΣΑ Β. Αλεξανδρής, με απίστευτο απολυταρχισμό, θράσος αλλά και δειλία, όχι μόνο αρνήθηκε να πάρει θέση για το συγκεκριμένο ζήτημα, αλλά κρύφτηκε αποφεύγοντας να πάρει τις ευθύνες του.

Θεωρούμε ότι με τη σημερινή μας παρέμβαση προκαλέσαμε ένα έστω μικρό ρήγμα στο τείχος σιωπής των καθεστωτικών ΜΜΕ γύρω από τις φυλακές τύπου Γ και βάλαμε ένα ακόμα λιθαράκι στο κίνημα αλληλεγγύης στους πολιτικούς και τους ανυπότακτους κρατούμενους. Αυτή μας η παρέμβαση ολοκληρώνεται σήμερα, ο αγώνας όμως ενάντια στη φυλακή μέσα στη φυλακή, ενάντια στο καθεστώς εξαίρεσης και την επιχείρηση εξόντωσης των αγωνιστών συνεχίζεται. Θα είμαστε εδώ και αύριο και μεθαύριο και όποτε χρειαστεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *