Η διορισμένη διοίκηση ΕΡΤ δεν θέλει Συλλογικές Συμβάσεις εργασίας

ερτ-εσηεαΤο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ διαπιστώνει μονομερείς ενέργειες της διοίκησης της ΕΡΤ Α.Ε., με τις οποίες επιχειρείται καταστρατήγηση των συμβάσεων εργασίας των συναδέλφων.

Η ρητή διάταξη του Ν. 4324/2015 (άρθρο 14) για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ Α.Ε., προβλέπει την αναβίωση των συμβάσεων των συναδέλφων (εργασιακές σχέσεις, ειδικότητες, χρόνος απασχόλησης κ.λπ.).

Ταυτόχρονα, είναι σε εξέλιξη οι συζητήσεις για την υπογραφή νέας Σ.Σ.Ε., που προβλέπεται και από την νομοθεσία.

Οι μονομερείς, όμως, ενέργειες των διοικητικών παραγόντων έρχονται σε ευθεία αντίθεση ακόμη με την πρόβλεψη του νόμου για ΣΣΕ και στην ολοκλήρωση των σχετικών συζητήσεων.

Η ΕΣΗΕΑ οφείλει να υπογραμμίσει για μια ακόμη φορά ότι προϋπόθεση για ΕΡΤ ανοιχτή στην κοινωνία με πλουραλιστική ενημέρωση, είναι η πλήρης αποκατάσταση των εργασιακών σχέσεων, μετά το πλήγμα που επέφερε η πολιτική του μαύρου στην δημόσια Ραδιοτηλεόραση και όσων απειλούνται ακόμη.

Στην περίπτωση που η διοίκηση της ΕΡΤ Α.Ε. δεν σταματήσει τις μονομερείς ενέργειες και συνεχίσει να κωλυσιεργεί την υπογραφή ΣΣΕ θα ακολουθήσουν κινητοποιήσεις, όπως έχουν προτείνει οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *