Τι είχες ΕΡΤ; Ότι είχα πάντα, όχι Συλλογική Σύμβαση Εργασίας!

 

ερτ-νεριτ-1Απόφαση γενικής συνέλευσης δημοσιογράφων ΕΡΤ προς διοίκηση και ΕΣΗΕΑ

Δεν αναγνωρίζουμε μονομερείς ενέργειες της διοίκησης της εταιρείας με τις οποίες καταστρατηγείται το «θεσμικό τμήμα» της Συλλογικής Σύμβασης εργασίας μας του 2008, η οποία, με βάση το ν.4024/2011 (Α” 226) και την εξειδίκευσή του με την Π.Ν.Π. (ΦEΚ 268 31.12.2011), συνεχίζει να βρίσκεται σε ισχύ όπως έχει γνωμοδοτήσει η νομική υπηρεσία της Ενωσης.
Καλούμε το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ να διεκδικήσει την υπογραφή νέας Σ.Σ.Ε. το ταχύτερο, στην κατεύθυνση των θεσμικών και εργασιακών προβλέψεων της τελευταίας Σ.Σ.Ε. Καλούμε το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ να θέσει ως απώτατο όριο για την υπογραφή αυτής της σύμβασης την 31η Μαΐου.


Σε περίπτωση που παρέλθει η προθεσμία αυτή χωρίς να υπογραφεί Σ.Σ.Ε. θα αποφασίσουμε, με νέα συνέλευση, τις μορφές των κινητοποιήσεων μας.
Καλούμε, τέλος, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ να επιταχύνει τη διαδικασία, την οποία ανακοίνωσε χθες, για την εκλογή εκπροσώπων τηλεόρασης και ραδιοφώνου-πολυμέσων στο Μικτό Συμβούλιο. Η απουσία νεοεκλεγμένων εκπροσώπων όλο το προηγούμενο διάστημα συνέβαλε στα προβλήματα που περιγράψαμε. Καλούμε, τέλος, τους συναδέλφους που δεν το έχουν ακόμα κάνει να προσέλθουν στα αρμόδια γραφεία και να υπογράψουν τη σχετική δήλωση για την παρακράτηση και απόδοση της συνδικαλιστικής συνδρομής.
Καλούμε επίσης την ΠΟΕΣΥ, να παρέμβει ώστε να ολοκληρωθεί επιτέλους η διαδικασία για την ανάδειξη και του δεύτερου εκπροσώπου των εργαζομένων στο ΔΣ της ΕΡΤ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *