H Αgora του Γ. Αυγερόπουλου για την ελληνική κρίση προεκλογικά στους κινηματογράφους

agora

AGORΑ | ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ

Μετά την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Κοπεγχάγης CPH:DOX (Νοέμβριος 2014), τοAGORΑ, η πολυαναμενόμενη ταινία ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου κάνει την ελληνική πρεμιέρα της στις κινηματογραφικές αίθουσες την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015, εν μέσω μιας προεκλογικής περιόδου που βρίσκει τους έλληνες πολίτες αντιμέτωπους με τα κοινωνικά και οικονομικά αδιέξοδα μιας κρίσης χωρίς ορατό ορίζοντα τέλους.

Η ταινία θα αρχίσει να προβάλλεται στους ιστορικούς κινηματογράφους Αλκυονίς (Ιουλιανού 42-46, Πλατεία Βικτωρίας) και Studio (Σπάρτης & Σταυροπούλου 33, Πλατεία Αμερικής) στο κέντρο της Αθήνας, καθώς και στον κινηματογράφο Ολύμπιον (Πλατεία Αριστοτέλους 10) στην Θεσσαλονίκη, ενώ σταδιακά η διανομή της θα επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα.

Το AGORΑ είναι μια ταινία-κιβωτός της ελληνικής κρίσης που εγκλείει στα τέσσερα χρόνια έρευνας και παραγωγής της τη μακροχρόνια παρακολούθηση της ζωής συγκεκριμένων ανθρώπων από διάφορες κοινωνικές τάξεις,

καθώς και κομβικά πολιτικά γεγονότα με βαθιές, τραυματικές επιπτώσεις στις ζωές των Ελλήνων, παρουσιάζοντας με κριτικό βλέμμα τοποθετήσεις από σημαίνοντα πρόσωπα της πολιτικής ηγεσίας της χώρας, καθώς και από ειδικούς αναλυτές της διεθνούς οικονομικής και πολιτικής σκηνής. Ένα συγκλονιστικό μωσαϊκό που αποτυπώνει την τελευταία τετραετία στην Ελλάδα της κρίσης, το AGORΑ είναι μια ταινία-αντίδοτο στη λήθη που μας παρακινεί να σκεφτούμε το παρόν και το μέλλον της Ευρώπης.

Η ταινία είναι μια διεθνής συμπαραγωγή μεταξύ της Small Planet (Ελλάδα), της δημόσιας γερμανικής τηλεόρασης (WDR) και του Al Jazeera Arabic. Λίγες μέρες μετά την έναρξη της ελληνικής διανομής της, θα ακολουθήσει η γαλλική πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Προγραμμάτων FIPA (20-25 Ιανουαρίου 2015), ενώ από τον Φεβρουάριο του 2015 το AGORΑ θα αρχίσει να προβάλλεται από τηλεοπτικά δίκτυα της Ευρώπης και της Ασίας.

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα της ταινίας

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *