Εκδότες -καναλάρχες καλούν στελέχη να σπάσουν την απεργία στα ΜΜΕ!

απεροσπάστεςΕκδότες και ιδιοκτήτες καναλιών καλούν τα στελέχη δημοσιογράφους και εργαζόμενους αύριο Κυριακή σε σύσκεψη για να τους “πείσουν” να σπάσουν την απεργία! Με επικεφαλής διάφορα μεγαλοστελέχη που σιγά μην νοιάζονται για το ασφαλιστικό αφού από αλλού έχουν τον μισθό και το παντεσπάνι τους (γραφεία Τύπου, σύμβουλοι Τραπεζών-επιχειρήσεων, μέλη πρωινών καφέδων, πληρωμένοι από διαφημιστικά πακέτα, κ.λ.π.), οι εκδότες και καναλάρχες θα ζητήσουν να εκδοθούν οι εφημερίδες και να λειτουργήσουν τα ενημερωτικά τμήματα των καναλιών-ραδιοφώνων. Προσχήματα πολλά. Και κυρίως ότι το Internet δεν απεργεί… Η μία εφημερίδα, π.χ το “Πρώτο Θέμα” υποστηρίζει πως είναι η “μόνη αντιπολιτευτική εφημερίδα στο ΣΥΡΙΖΑ”, ο ΣΚΑΙ υποστηρίζει πως έχει τα φόντα να λάβει τηλεοπτική άδεια και θα δοθούν (στο μέλλον) αυξήσεις στους δημοσιογράφους. Στα αθλητικά φύλλα

ισχυρίζονται πως αφού δεν απεργούν τα αθλητικά sites οι εφημερίδες κινδυνεύουν με λουκέτο. Το ίδιο υποστηρίζουν και διάφορες άλλες εφημερίδες.

Και για να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Για το γεγονός ότι τα site δεν αναγνωρίζονται για ασφάλιση στο ΕΤΑΠ ΜΜΕ μέχρι σήμερα, φταίνε διαχρονικά οι κυβερνήσεις, όχι η ΕΣΗΕΑ. Η ΕΣΗΕΑ έχει τις ευθύνες της γιατί δεν πήρε τη γενναία απόφαση να εγγράψει μέλη της όλους τους δημοσιογράφους στα sites  κι ας μην τα αναγνώριζαν οι κυβερνήσεις ως Μέσα Μαζικήες Ενημέρωσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *