Του debate το …κάγκελο

debateΣε αυτή τη σύντομη προεκλογική περίοδο τον πρώτο λόγο έχει ο φόβος. Ο τρόμος. Ο εκφοβισμός. Τα κυρίαρχα ΜΜΕ που έχουν λάβει εδώ και πολύ καιρό θέση στον πόλεμο ενάντια στην κοινωνία, υπερασπιζόμενα με νύχια και δόντια τα συμφέροντα των ιδιοκτητών τους, επιδίδονται σε συστηματικό bullying συνειδήσεων και απόψεων. Η Νέα Δημοκρατία για κακή τύχη του ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει το υπερόπλο των ΜΜΕ και έτσι καταφέρνει μέχρι στιγμής να επιβάλλει την ατζέντα στον εικονικό πολιτικό διάλογο που στήνουν καθημερινά τα τηλεοπτικά κανάλια. Με κύριο χαρακτηριστικό τη διασπορά τρόμου για την επόμενη των εκλογών ημέρα.

Σε αυτήν την κατασκευασμένη πολιτική μάχη η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη διεξαγωγή δυο debate, ένα με τον Αντώνη Σαμαρά και ένα με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, αρχικά χλευάστηκε. Η παρέμβαση του Σταύρου Θεοδωράκη να αναμετρηθεί μόνο με τον Αλέξη Τσίπρα καταδεικνύει πως τα πολιτικά κόμματα των μνημονίων που υπηρετούν και εξυπηρετούν τα συμφέροντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πιέζουν τον ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει στη δική τους ατζέντα.

Το ερώτημα τελικά αν θα γίνει debate θα απαντηθεί τις επόμενες μέρες. Με δεδομένο ότι τόσο στις εκλογές του 2012 όσο και στις  περυσινές Ευρωεκλογές deabte δεν έγινε, εκτιμούμε πως θα είναι δύσκολο να γίνει σε αυτές τις εκλογές. Εξάλλου η Ν.Δ  επέλεξε τον τρόπο διαλόγου. Διαφημιστικός βομβαρδισμός με όλα τα μέσα (άρα λεφτά υπάρχουν;) και επιθετικές απαντήσεις στις δηλώσεις των εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ στα ΜΜΕ. Την πολιτική του τρόμου έχουν αναλάβει για λογαριασμό της τα τηλεοπτικά κανάλια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *