Θαύμα! Η Αντωνιάδου ως υπουργός ανοίγει την ΕΡΤ!

antoniadouΦυσικά σε ένα παράλληλο σύμπαν αυτό θα συνέβαινε. Η Μαρία Αντωνιάδου, πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ ορκίζεται υπηρεσιακή υφυπουργούς, δίπλα στον αγαπητό της Αντώνη Σαμαρά-ναι, ναι αυτόν με τον οποίο φωτογραήθηκε αγκαλιά στην επέτειο των 100 χρόνων ΕΣΗΕΑ, όταν τα ΜΑΤ έσπρωχναν με τις ασπίδες τους τους δημοσιογράφους- για 25 μέρες.

Σε έναν άλλο κόσμο,  η Μαρία Αντωνιάδου θα είχε υποβάλλει την παραίτησή της από την Ένωση Συντακτών για να ασκήσει τα πολιτικά καθήκοντα που της έχουν ανατεθεί. Γιατί είναι απολύτως φυσικό να της κάνουν πλάκα. Η Αντωνιάδου θα ανοίξει την ΕΡΤ! Ή η ΕΣΗΕΑ απαιτεί από τη νέα υφυπουργό να επιβληθεί αγγελιόσημο στις διαδικτυακές ενημερωτικές ιστοσελίδες! Ή Η ΕΣΗΕΑ ζητά εδώ και τώρα υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας!

Τίποτε από τα παραπάνω. Η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ θα πρέπει να ξαναδιαβάσει το Καταστατικό της Ένωσης στην οποία θεωρεί πως …προίσταται:

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ. ΑΡΘΡΟ 9…..10. Κάθε μέλος της Ενώσεως που γίνεται υπουργός, βουλευτής, γενικός γραμματεύς υπουργείου, πρέσβης ε.τ., δήμαρχος, πρόεδρος κοινότητας ή διορίζεται σε οποιαδήποτε μετακλητή θέση, δεν μπορεί να δημοσιογραφεί και δεν έχει το δικαίωμα να εκλέγεται στα όργανα της Ενώσεως. Ο χρόνος πάντως αυτός θεωρείται ως χρόνος δημοσιογραφικής υπηρεσίας και εργασίας και υπολογίζεται σε κάθε περίπτωση.

Θα πεις, μα έχει ανάγκη η Αντωνιάδου να γίνει υφυπουργός μόνο για 25 μέρες και να χαρακτηριστεί δια παντός ως “τσιράκι” της Ν.Δ και του Σαμαρά; Όπως φαίνεται η τσίπα είναι πλέον άγνωστη λέξη στο σύμπαν των κυβερνωντων και των υποστηρικτών τους. Για να θυμηθούμε και πάλι πως η διοίκηση της ΕΣΗΕΑ με τις κινήσεις και ενέργειες της να την μετατρέψει σε ΕΣΗΕΑ Α.Ε, την παραδίδει στο πιάτο στο μέγαρο Μαξίμου. Απόδειξη; Η πρόεδρος της γίνεται και υφυπουργός…

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *