Γιατί απειλούν θεούς και δαίμονες οι προπαγανδιστές μετά τις διαγραφές από ΕΣΗΕΑ;

factΜετά τις ποινές από το πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εξελίσσεται μια μοναδική επιχείρηση κυνηγιού μαγισσών. Εκεί μας χρωστάγανε θέλουν και το βόδι…Οι χειραγωγητές της κοινής γνώμης, οι παροικούντες σε τραπέζια πολιτικών, επιχειρηματιών και τραπεζιτών ή εκδοτών, οι δημοσιογράφοι που τους επιτρέπεπεται σε αυτούς και μόνο σε αυτούς να έχουν λόγο σε τηλεοπτικό αέρα, ζητάνε και τα ρέστα. Μαζί με τους υποταγμένους φίλους τους πολιτικούς και κομματικά στελέχη που προσκυνάνε τους κατακτητές.

Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα να γινόταν αυτό που συνέβη, θα γινόταν ο κακός χαμός γιατί δεν διαγράφησαν όλοι οι ελεγχόμενοι. Θα ζητούσαν ως κλάδος από τους τηλεοπτικούς ιδιοκτήτες να ενεργοποιήσουν τους Κώδικες δεοντολογίας τους οποίους (ειρωνία και σε εμάς), έχουν δεσμευθεί πως θα τηρούν. Αντ΄αυτού, απαιτείται να καταδικαστούν τα μέλη του πειθαρχικού επειδή έπραξαν το καθήκον τους. Ε, basta πια με τους επικυρίαρχους της ιδεολογίας στη δημοσιογραφία. Ξαναδημοσιεύουμε τα fact, όπως αναγράφησαν στην προσωπική σελίδα του o  Νικόλαος Σταμπουλόπουλος. 

Fact: η ΕΣΗΕΑ είναι σωματείο εργαζομένων και όχι κρατική υπηρεσία ή ανεξάρτητη αρχή. Το ΔΣ της εκλέγεται από δημοσιογράφους και όχι από τον ελληνικό λαό. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, οι διαγραφές Πορτοσάλτε και Μαλέλη επήλθαν έπειτα από μαζικές καταγγελίες πολιτών.

Fact: Σε όλες τις στοιχειωδώς δημοκρατικές (και καπιταλιστικές επίσης) χώρες ισχύουν αυστηροί κανόνες δεοντολογίας για τα ΜΜΕ. Η διασπορά ψευδών ειδήσεων και η παραβίαση των νόμων περί δημοσκοπήσεων, κλπ, επιφέρουν βαριά πρόστιμα ή/και αφαίρεση άδειας. Ο ΣΚΑΪ και το Mega θα είχαν βάλει λουκέτο στη Βρετανία ας πούμε. Αν και βασικά δεν θα είχαν ανοίξει ποτέ.

Fact: Σ’ αυτές τις χώρες το hate speech (προτροπή σε ρατσιστική και ομοφοβική βία π.χ.) και η.. προώθηση του ναζισμού τιμωρούνται σκληρά από τον νόμο. Όταν μασκαρεύεις μαχαιροβγάλτες σε αγανακτισμένους κατοίκους και σύμβολα lifestyle έρχεται και σε τσιμπάει ο εισαγγελέας, και το τελευταίο που σε νοιάζει είναι αν θα σε αποδοκιμάσουν οι συνάδελφοι σου.Fact: Η ελευθερία έκφρασης δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τη δημοσίευση πλαστών ντοκουμέντων (π.χ. φωτογραφία Νοτιοαφρικάνας γριάς που τσαμπουκαλεύεται σε ΑΤΜ και παρουσιάζεται από ελληνικά κανάλια και εφημερίδες ως Αθηναία που αντιδράει σε capital controls).

Fact: Οι προσωρινές διαγραφές και επιπλήξεις των μελών της ΕΣΗΕΑ δεν εμποδίζουν τους τιμωρηθέντες να συνεχίσουν να κάνουν προπαγάνδα, ούτε να την βαφτίζουν “ενημέρωση”. Απλά χάνουν την αξιοπιστία που ουδέποτε είχαν καταφέρει να αποκτήσουν.

Fact: Άλλο η πολιτική άποψη και η (σωστή ή εσφαλμένη) εκτίμηση ενός δημοσιογράφου, και άλλο η κατασκευασμένη είδηση και η διαστρέβλωση γεγονότων. Το να πεις ότι πιστεύεις πως αν δεν έπεφτε η κυβέρνηση Σαμαρά θα είχαμε ανάπτυξη είναι δικαίωμα σου. Το να πεις ότι είχαμε όντως ανάπτυξη ενώ όλα τα επίσημα στοιχεία διεθνών οργανισμών αποδεικνύουν ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει είναι κατάφωρο ψέμα.

Fiction: Παραληρήματα για σοβιετίες, Βόρειες Κορέες, γκούλαγκ και πογκρόμ, με αφορμή την απόφαση ενός σωματείου που δεν έχει δικαιοδοσία να απαγορεύσει οτιδήποτε και να φιμώσει κανέναν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *