Θα αναλάβουν οι τράπεζες την τύχη του Mega για να βρουν “νέους” μετόχους;

mega-channelΌπως αναμενόταν, οι τρεις μέτοχοι του Τηλέτυπου, Μπόμπολας, Βαρδινογιάννης και Ψυχάρης, δεν συμφώνησαν να βάλουν τα 15 εκατ. ευρώ για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τηλεοπτικής εταιρείας. Η πρότασή τους, να ζητήσουν από τις τράπεζες νέα αύξηση μ.κ. στα 25 εκατ. ευρώ, μάλλον είναι ένα αστείο. Έτσι για να έχουν κάτι να πουν επίσημα.

Τράβηξαν λοιπόν το χαλί από το κανάλι τους, κοιτώντας ο καθένας από αυτούς τα προσωπικά επιχειρηματικά και πολιτικά συμφέροντα.

Ο ΔΟΛ προφανώς πήρε το μήνυμα και ήδη ο διευθύνων σύμβουλος του Mega Νίκος Πεφάνης υπέβαλλε την παραίτησή του. Για να διευκολύνει την είσοδο των τραπεζών στο κανάλι; Θα φανεί τις επόμενες ώρες.

Τυπικά αφού δεν υπάρχει εκτελεστικό μέλος του ΔΣ που να μπορεί να λάβει αποφάσεις, οι τράπεζες αναλαμβάνουν την τύχη του καναλιού. Αρχικά θα κάνουν γύρο διαπραγματεύσεων με τους υπάρχοντες μετόχους για τη μεταβίβαση των μετοχών και την αύξηση μ.κ. και μετά με νέους ενδιαφερόμενους να μπουν στο Mega.

Αυτά είναι τα τυπικά. Και με βάση αυτά στήνονται ολόκληρα σενάρια, σαν αυτό που κυκλοφορούσε τις προηγούμενες εβδομάδες. Οι δυο μέτοχοι Βαρδινογιάννης και Μπόμπολας ή άλλα ελεγχόμενα από αυτούς πρόσωπα, μπαίνουν στο Mega, το κανάλι αποκτά διοίκηση, βρίσκονται τα λεφτά του μ.κ. και γίνεται αναδιάρθρωση του χρέους του! Μόνο ο Ψυχάρης θα μείνει εκτός, σε ένα τέτοιο σενάριο.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *