Η ΝΕΡΙΤ και η υπερπαραγωγή για τα “40” της Ν.Δ

Από την Αγγέλα Νταρζάνου

Δεν σταματάει τις εκπλήξεις η ΝΕΡΙΤ, ιδίως με τις αρχές της «αντικειμενικότητας» και της «ίσης μεταχείρισης» που εφαρμόζει… απαρέγκλιτα, αλλά και με την ορθολογική και χρηστή διαχείριση της διοίκησής της.
Τελευταίο κρούσμα η απόφαση μετακίνησης ενός… λόχου 26 ατόμων, για 4 ημέρες, προκειμένου να καλύψουν την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά σήμερα το μεσημέρι στη Χαλκιδική, στο πλαίσιο της επετείου για τα 40 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας. Δεν παραλείπει βεβαίως η ΝΕΡΙΤ, σύμφωνα με τη συνήθη πρακτική της, να προγραμματίσει ζωντανή μετάδοση της ομιλίας στις 12.00 το μεσημέρι.
Η προκλητική κινητοποίηση ενός τόσο μεγάλου μηχανισμού της ΝΕΡΙΤ για μια σύντομη επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Β. Ελλάδα, μάλιστα στο πλαίσιο κομματικής εκδήλωσης της Ν.Δ., προγραμματίστηκε λίγες μόλις μέρες μετά τη λογοκριτική κυβερνητική παρέμβαση για να μην μεταδοθεί η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, όπου εξέθεσε τις προγραμματικές θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η διοίκηση της ΝΕΡΙΤ δεν κρατάει πια ούτε τα προσχήματα.

Χαρακτηριστικό της απόλυτης αυθαιρεσίας που επικρατεί στη ΝΕΡΙΤ είναι ότι για την κάλυψη της ωριαίας ομιλίας του πρωθυπουργού σήμερα τα 26 άτομα που θα μετακινηθούν εκτός της υπηρεσίας τους στη Χαλκιδική έχουν ήδη φύγει από την Πέμπτη και επιστρέφουν τη Δευτέρα! Το γκρουπ των 26 θα μετακινηθεί για 4 ημέρες, όταν δύο μέρες είναι υπερ-αρκετές, με το ένα τρίτο των ατόμων. 

Για τη μετακίνηση του γκρουπ η ΝΕΡΙΤ θα καταβάλει (στον κάθε υπάλληλο) ημερήσια αποζημίωση 97,83 ευρώ, διαμονή 126,76 ευρώ, αεροπορικά περί τα 270 ευρώ και συνολικά για όλους 16.066 ευρώ. Στο κόστος αυτό πρέπει να υπολογιστούν επιπλέον νυκτερινά, υπερωρίες και ρεπό και η ενοικίαση δορυφορικού λινκ.

Για την κάλυψη της ομιλίας του πρωθυπουργού έχει κινητοποιηθεί μια στρατιά τεχνικών διαφόρων ειδικοτήτων. Συγκεκριμένα: εικονολήπτες 9, ηχολήπτες 3, ηλεκτρολόγοι / ηλεκτρονικοί 3, εργατοτεχνίτες 3, οδηγοί 3, διευθύντρια παραγωγής μία. Σε αυτούς προστίθενται μακετίστας, δημοσιογράφος, αλλά και διευθυντής φωτογραφίας!

Την απόφαση μετακίνησης εκτός έδρας υπογράφουν η ειδική διαχειρίστρια Αφροδίτη Γουγά και ο γενικός διευθυντής Περιεχομένου Βασίλης Θωμόπουλος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *