Σίμος Κεδίκογλου εναντίον Σοφίας Βούλτεψη για τα πολυμελή τηλεοπτικά συνεργεία

Σίμος Κεδίκογλου-11 Ιουνίου 2013: <<Για να μην αναφερθούμε στο τεράστιο κόστος εξωτερικών μεταδόσεων που έχουν επιβάλλει απαρχαιωμένα συνδικαλιστικά προνόμια, κι έτσι μετακινούνται δεκάδες τεχνικοί κάθε τόσο, για έργο που μπορεί να γίνει από δύο-τρία άτομα>>.

Σοφία Βούλτεψη μέσω ΝΕΡΙΤ-29 Σεπτεμβρίου 2014: <<Ο αριθμός των υπαλλήλων που εργάστηκαν για την κάλυψη, προέκυψε από τις πραγματικές ανάγκες της υπηρεσίας για την παραγωγή ποιοτικού και αξιόπιστου αισθητικά αποτελέσματος – αρχή την οποία η ΝΕΡΙΤ τηρεί απαρέγκλιτα στην κάλυψη των δραστηριοτήτων όλων ανεξαιρέτως των πολιτικών αρχηγών>>.
Μας το έστειλαν το αναρτούμε: 
H ΝΕΡΙΤ έκδοσε Δελτίο τύπου που απαντάει στα δημοσιευματα σχετικά με την τηλεοπτική κάλυψη του Σαμαρά στη Χαλκιδική. http://company.nerit.gr/deltia-typou

Όσοι έχουν δουλέψει τηλεόραση γνωρίζουν οτι για να βγει μια τέτοια τηλεοπτική μετάδοση χρειάζονται τόσα άτομα γιατί αν είναι λιγότερα γίνονται εκπτώσεις στην ποιότητα της μετάδοση.
H ΝΕΡΙΤ απασχόλησε 26 τεχνικούς για μια μέρα δοκιμή και μια μέρα μετάδοση.
Τώρα ας συγκρίνουμε την απόφαση μετακίνησης τς ΕΡΤ για μια ανάλογη κάλυψη πάλι του πρωθυπουργό στη Θεσσαλονίκη στις 10-6-13 δηλαδή 2 μέρες πριν κλείσει η ΕΡΤ (την απόφαση θα τη βρείτε εδώ https://diavgeia.gov.gr/decision/view/%CE%92%CE%95%CE%96046%CE%A8%CE%A79%CE%A5-%CE%92%CE%91%CE%A5) [στο κάτω μέρος της απόφασης βλέπουμε τα λογότυπα όλων των καναλιών και ραδιοφώνων που έιχε η ΕΡΤ σε σύκριση με τα σχεδόν 1 καναλι κ 2 ραδιόφωνα που έχει η ΝΕΡΙΤ]
Σε αυτή την περίπτωση μετακινήθηκαν 21 άτομα για την ημέρα της μετάδοσης χωρίς ημέρα δοκιμής. 
Και τώρα να θυμηθούμε τι είχε πει  ο Κεδίκογλου κλείνοντας την ΕΡΤ (υπογραμμίζω αυτό που θέλω να τονίσω)
Έχοντας στο μυαλό σας την παραπάνω σύγκριση συνεργείου ΕΡΤ – ΝΕΡΙΤ δείτε τί έιχε πει τότε στις 13-6-13 και ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ. Μήπως πρέπει η κ. Βούλτεψη να κλείσει τη ΝΕΡΙΤ για τον ίδιο λόγο;;
«Σε μια περίοδο που ο Ελληνικός λαός υφίσταται θυσίες, δεν υπάρχουν περιθώρια για καθυστερήσεις ή για δισταγμούς. Όπως δεν υπάρχουν περιθώρια ανοχής για «ιερές αγελάδες» που παραμένουν άθικτες, όταν επιβάλλονται περικοπές παντού.  Όταν πρέπει να τελειώνουμε με τα ελλείμματα και να βγούμε από την κρίση, δεν μπορούμε να ανεχόμαστε θύλακες αδιαφάνειας και δημόσιας σπατάλης. 

Η Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση, η ΕΡΤ, είναι μια χαρακτηριστική περίπτωση μοναδικής αδιαφάνειας και απίστευτης σπατάλης. 
Κι αυτό τελειώνει σήμερα.
Την ΕΡΤ την πληρώνει ο Ελληνικός λαός με το χαράτσι στους λογαριασμούς ηλεκτρικού: γύρω στα 300 εκατομμύρια το χρόνο! Έχει τριπλάσιο ως επταπλάσιο κόστος από άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς και τετραπλάσιο ως εξαπλάσιο προσωπικό για πολύ μικρή τηλεθέαση: τη μισή σχεδόν και για τα τρία δημόσια κανάλια μαζί, απ’ όση ένα μέσο εμπορικό κανάλι. 
Έχει τεράστια περιουσία, η οποία παραμένει αδρανής, αν δεν λεηλατείται υπέρ του ανταγωνισμού. 
Έχει καθεστώς αδιαφάνειας στη διαχείρισή της: Μιλάμε για μια εταιρία με έξι λογιστήρια που δεν επικοινωνούν μεταξύ τους! 
Καθεστώς αδιαφάνειας στη διαχείριση των συμβάσεων, καθεστώς ακόμα μεγαλύτερης αδιαφάνειας στη διαχείριση του υλικού, το οποίο δεν έχει απογραφεί εδώ και. οκτώ χρόνια!
Καθεστώς προνομίων για τους εργαζομένους, που χρεώνουν τεράστιο αριθμό υπερωριών.
Για να μην αναφερθούμε στα τεράστια ποσά τα οποία μοιράζει σε ιδιωτικές παραγωγές που θα μπορούσε να κάνει, με πολύ λιγότερα, χρησιμοποιώντας τα δικά της μέσα. Που τα έχει πληρώσει ακριβά ο Έλληνας φορολογούμενος.  
Για να μην αναφερθούμε στο τεράστιο κόστος εξωτερικών μεταδόσεων που έχουν επιβάλλει απαρχαιωμένα συνδικαλιστικά προνόμια, κι έτσι μετακινούνται δεκάδες τεχνικοί κάθε τόσο, για έργο που μπορεί να γίνει από δύο-τρία άτομα. 
Για να μην πούμε ότι συντηρεί περιοδικό χωρίς αναγνώστες, ενώ διαθέτει δεκάδες σταθμούς τοπικούς σταθμούς που ουσιαστικά αναμεταδίδουν, τις περισσότερες ώρες της μέρας, το κεντρικό πρόγραμμα.
Η σημερινή ΕΡΤ έχει εξελιχθεί σε ένα σκάνδαλο που το βλέπουν καθημερινά όλοι, αλλά δεν τόλμησε να το αγγίξει κανείς. 
Αυτά όλα τελειώνουν σήμερα. Και τελειώνουν οριστικά!
Η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει την ΕΡΤ. Με το ισχύον νομικό πλαίσιο και με κοινή υπουργική απόφαση σταματούν οι μεταδόσεις της ΕΡΤ μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος σήμερα το βράδυ. Και στη θέση της ΕΡΤ θα δημιουργηθεί ένας σύγχρονος, δημόσιος – αλλά όχι κρατικός, ούτε κομματικά ελεγχόμενος – Οργανισμός Ραδιοτηλεόρασης. 
Κατά τα πρότυπα των πιο επιτυχημένων δημόσιων Ραδιοτηλεοπτικών οργανισμών της Ευρώπης. Το σχετικό νομοσχέδιο κατατίθεται αμέσως, ώστε να λειτουργήσει το ταχύτερο ο νέος φορέας.  
Το προσωπικό της ΕΡΤ θα αποζημιωθεί κανονικά. Και όσοι από τους τωρινούς εργαζόμενους το επιθυμούν, θα μπορέσουν να υποβάλλουν αίτηση για να προσληφθούν στο νέο Οργανισμό Ραδιοτηλεόρασης. 
Υπάρχουν πολλοί άξιοι και ικανοί εργαζόμενοι, η πείρα και η προϋπηρεσία των οποίων είναι απαραίτητη για να σταθεί ο νέος Οργανισμός. Και θα συνεκτιμηθεί κατά τη διαδικασία προσλήψεων, με διαφανείς διαδικασίες και κριτήρια ΑΣΕΠ. 
Ο νέος Οργανισμός θα λειτουργήσει με πολύ λιγότερο προσωπικό. Με σαφές οργανόγραμμα, όπως προβλέπουν τα σύγχρονα δεδομένα για τη δημόσια Ραδιοτηλεόραση παντού στον κόσμο. Το αρχείο της ΕΡΤ – που αποτελεί αληθινό Εθνικό θησαυρό – θα περιφρουρηθεί και θα αξιοποιηθεί πλήρως. 
Επίσης θα αξιοποιηθούν οι δορυφορικές υπηρεσίες και οι σύγχρονες τεχνολογίες. Ώστε να υπάρξει – επιτέλους – δυναμικός μοχλός προβολής της Ελλάδας, της ανάπτυξης, της εξωστρέφειας, αλλά και πολύτιμος καθημερινός δεσμός με την Ελληνική Διασπορά σε όλο τον κόσμο. 
Ο νέος Οργανισμός Ραδιοτηλεόρασης θα ξεκινήσει να λειτουργεί το συντομότερο. Μέχρι τότε οι πολίτες δεν θα πληρώνουν το χαράτσι που πληρώνουν ως σήμερα. 
Κι από τη λειτουργία του και μετά θα πληρώνουν πολύ λιγότερα. Υπολογίζεται ότι θα απαλλαγούν από ένα ποσό που φτάνει τα 100 εκατομμύρια ετησίως. 
Ενώ για όσες θέσεις της σημερινής ΕΡΤ κρίνονται υπεράριθμες, θα προσληφθούν με ΑΣΕΠ νέοι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, στα ΚΕΠ και όπου αλλού το δημόσιο έχει ανάγκη. 
Μεγάλες αλλαγές δεν γίνονται χωρίς μεγάλες τομές. Τολμηρές και ριζοσπαστικές! 
Μέχρι τώρα πολλοί έλεγαν ότι «δεν υπάρχει πολιτική βούληση» για τέτοιες τομές.
Η σημερινή κυβέρνηση αποδεικνύει ότι διαθέτει την πολιτική βούληση! 
Αυτό άλλωστε, ζητάει κι αυτό περιμένει να δει ο Ελληνικός λαός».

Διαβάζοντας την δήλωση 16 μήνες καταλαβαίνεις οτι τίποτα από τα παραπάνω δεν έγινε και πόσο ψέμα ήταν όλα αυτα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *