Όταν οι συνδικαλιστές ανακαλύπτουν πως οι εργοδότες δεν έχουν όρια…

TThessaliaIΔιαβάζουμε την καταγγελτική ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ για τα όσα (ξανα)γίνονται στην εφημερίδα “Θεσσαλία”, η οποία όπως και άλλες εφημερίδες της περιφέρειας έχει αρχίσει το πογκρόμ εδώ και χρόνια. Τώρα όμως όπως λένε και οι συνδικαλιστικές ενώσεις, η “αναλγησία ξεπερνά κάθε όριο”.

Η ανακοίνωση

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) καταγγέλλει και καταδικάζει το νέο πογκρόμ στοχευμένων διαθεσιμοτήτων που έχει εξαπολύσει η εργοδοσία της εφημερίδας “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” της Λάρισας, σε βάρος των δημοσιογράφων και των υπολοίπων εργαζομένων. Η επιχείρηση επικαλούμενη μείωση κερδών, βάζει για 4η φορά τα τελευταία δύο χρόνια σε διαθεσιμότητα εργαζόμενους, και έχει κάνει απολύσεις, επειδή δεν αποδέχτηκαν μειώσεις στους μισθούς τους με την υπογραφή ατομικών συμβάσεων και πρόσφατα, με το νόμο 3846/2010, έθεσε σε διαθεσιμότητα 9 συναδέλφους, 3 από το διοικητικό τμήμα, 3 δημοσιογράφους και 3 τεχνικούς.
Ειδικότερα, η Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, καταγγέλλει τον διευθύνοντα σύμβουλο της εφημερίδας για το νέο πογκρόμ στοχευμένων διαθεσιμοτήτων που έχει εξαπολύσει σε βάρος μελών της, αλλά και των υπολοίπων εργαζομένων στην επιχείρηση, προσθέτοντας ότι “δείχνει ασέβεια (ή νομίζει πως επιδεικνύει τη δύναμή του) όταν δύο από τους τρεις συναδέλφους που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα είναι μέλη της Διοίκησης της Ένωσης. Ειδικότερα, ο ένας είναι ο ταμίας του Δ.Σ., ενώ η δεύτερη είναι πρώην αντιπρόεδρος και νυν εκπρόσωπος των εργαζομένων της “Ελευθερίας” στο Γνωμοδοτικό Συμβούλιο”.
Σε αντίστοιχη ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Τύπου & ΜΜΕ επισημαίνεται ότι “η αναλγησία αυτή τη φορά ξεπέρασε κάθε προηγούμενο αφού μεταξύ των εργαζομένων σε διαθεσιμότητα είναι η Πρόεδρος της ΕΠΗΕΘΣΤΕ (η οποία εργάζεται στην επιχείρηση για 37 χρόνια) μαζί και με τον σύζυγό της (σε διαφορετικό τμήμα, προφανώς σαν ποινή για τη συνδικαλιστική τους δράση), δίνοντας έτσι ένα ισχυρό πλήγμα στον οικονομικό προγραμματισμό της οικογένειας, καθώς επίσης και συνάδελφος που τίθεται σε διαθεσιμότητα για 3η φορά!”.
Η ΠΟΕΣΥ εκφράζει την αλληλεγγύη προς τους συναδέλφους και τους καλούμε να αντισταθούν και να μην υποκύψουν στους τακτικισμούς και τις συνεχείς πιέσεις της εργοδοσίας. Ταυτόχρονα, απαιτεί από τη διεύθυνση της “Ελευθερίας” την ανάκληση των διαθεσιμοτήτων, να μην γίνει καμία απόλυση και καμία μείωση μισθών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *