Η αντίδραση εργαζομένων ΕΡΤ στην πρόταση ΣΥΡΙΖΑ και η απόσυρση μιας ανακοίνωσης


Η δημοσιοποίηση της πρότασης-πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ για την ΕΡΤ όπως αυτή δημοσιεύθηκε στο left.gr , προκάλεσε αντιδράσεις. Οι οποίες και βρίσκονταν στο χώρο των social media, των χώρων εργασίας της ertopen, της ΕΡΤ 3 και των κατά τόπους ΕΡΑ που παράγουν το ελεύθερο αυτοδιαχειρόμενο πρόγραμμα της ΕΡΤ. Όταν όμως εστάλη ανακοίνωση με την υπογραφή “Εργαζόμενοι της ΕΡΤ” με την οποία γινόταν μια πρώτη τοποθέτηση επί της πρότασης ΣΥΡΙΖΑ, οι αντιδράσεις έγιναν εντονότερες και ξεπέρασαν τα όρια των συζητήσεων στα social media. Η κριτική που ασκήθηκε δεν στεκόταν τόσο στην ουσία των γραπτών, όσο στο γεγονός ότι η συγκεκριμένη ανακοίνωση γράφτηκε από κάποιους (άγνωστο ποιους) αφού δεν τέθηκε σε γενική συνέλευση, συγκέντρωση, ενημέρωση, ώστε να εκφραστούν οι πραγματικά εργαζόμενοι για το πρόγραμμα της ελεύθερης αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ. Το αποτέλεσμα είναι η σιωπηρή απόσυρσή της.
Ενδεικτική είναι η παρακάτω ανάρτηση στον “Ασύνταχτο Τύπο” μια ημέρα μετά τη γενική συνέλευση εργαζομένων και αλληλέγγυων στη Θεσσαλονίκη, όπου και επαναβεβαιώθηκε η πρόταση του Καλοκαιριού για μια “αυτοδιαχειριζόμενη ΕΡΤ”.

16 μήνες «μαύρο» στην ΕΡΤ – 16 μήνες ενός αυτοδιευθυνόμενου αγώνα

Η σθεναρή αντίσταση των εργαζομένων στην πραξικοπηματική επιβολή της κυβερνητικής απόφασης για κλείσιμο της ΕΡΤ, συνεχίζεται έως σήμερα, 16 μήνες μετά, καθιστώντας αυτόν τον αγώνα των ΟΡΘΙΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, συμβολικό σημείο αναφοράς και αμεσοδημοκρατικό παράδειγμα αυτοδιεύθυνσης/αυτοδιαχείρισης στην πράξη.

Αυτό το παράδειγμα, πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα , έχει προκαλέσει το διεθνές ενδιαφέρον τόσο για το αντιγραφειοκρατικό/αντι-ιεραρχικό του περιεχόμενο/πρόταγμαόσο και για τις ανερμήνευτες για την κρατική εξουσία αντοχές του στον χρόνο. Η δικαίωση των αγωνιζόμενων εργαζομένων της ΕΡΤ θα αποτελέσει μία σημαντική νίκη όχι μόνο για τους ίδιους αλλά και για την αλληλέγγυα κοινωνία, θα δώσει κουράγιο κι ελπίδα σε άλλους αγωνιζόμενους κλάδους, θα προωθήσει την ιδέα ότι τίποτα δεν είναι ανέφικτο απέναντι σε ένα βάρβαρο σύστημα.
Οι εργαζόμενοι/απολυμένοι της ΕΡΤ και το αλληλέγγυο κίνημα βάσης απαιτούν τηνεπαναλειτουργία της ΕΡΤ, ΤΩΡΑ, πέρα και έξω από λογικές «κηδεμονίας», «ανάθεσης» και γραφειοκρατικοποίησης του αγώνα. Ειδικότερα, οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ3 δείχνουν τον δρόμο για το παρόν αλλά και το μέλλον της αυριανής ΕΡΤ απαντώντας από πολύ νωρίς στους όποιους σχεδιασμούς δεν λαμβάνουν υπόψη τη βούληση των ιδίων.

(Διαβάστε παρακάτω το κείμενο-πρόταση«ΠΟΙΑ ΕΡΤ ΘΕΛΟΥΜΕ» που ψηφίστηκε ομόφωνα από τη γενική συνέλευση των εργαζομένων της Ελεύθερης Αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ3 και δόθηκε στη δημοσιότητα στις 11 Ιούνη 2014, με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το «μαύρο» στην ΕΡΤ).

Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, ΕΡΤ μπορείς χωρίς αφεντικά!

Γιάννης Γκίρμπας, απολυμένος/εργαζόμενος στην Ελεύθερη Αυτοδιαχειριζόμενη ΕΡΤ3, μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ, μέλος στο νέο ΔΣ της ΠΟΕΣΥ (με το ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ)

11 Ιούνη 2014

«ΠΟΙΑ ΕΡΤ ΘΕΛΟΥΜΕ»

ΚΕΙΜΕΝΟ-ΠΡΟΤΑΣΗ της ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ των ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΗΣ ΕΡΤ3

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την πραξικοπηματική απόφαση της κυβέρνησης να ρίξει «μαύρο» στην ΕΡΤ την 11η Ιούνη 2013, εμείς οι εργαζόμενοι της Ελεύθερης Αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ3 που συνεχίζουμε τον αυτοδιευθυνόμενο αγώνα κρατώντας την ΕΡΤ3 ανοιχτή για 12 μήνες με κανονικό ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό πρόγραμμα στην υπηρεσία της κοινωνίας, πεπεισμένοι για το δίκιο του αγώνα μας και την επερχόμενη νίκη, ετοιμαζόμαστε για την επόμενη μέρα και δίνουμε σήμερα στη δημοσιότητα τη δική μας πρόταση για το «ποια ΕΡΤ θέλουμε».

Το κείμενο-πρόταση είναι αποτέλεσμα αμεσοδημοκρατικών διαδικασιών και προέκυψε μέσα από τις γενικές συνελεύσεις των αγωνιζόμενων εργαζομένων της ΕΡΤ3 στη Θεσσαλονίκη. Γράφτηκε κομμάτι-κομμάτι από μία εννεαμελή ομάδα εργασίας που προέκυψε εθελοντικά μέσα από τη συνέλευσή μας και το κείμενο επέστρεψε εκεί (αφού προηγήθηκαν και άλλες θεματικές συνελεύσεις) για να λάβει τη σημερινή του μορφή.

Το κείμενο περιγράφει συνοπτικά τις βασικές αρχές-στόχους, τον τρόπο χρηματοδότησης, τις εργασιακές σχέσεις, τη συμμετοχή της κοινωνίας και τον τρόπο «διοίκησης» κατά τη νέα περίοδο λειτουργίας της ΕΡΤ.

Αφιερώνεται στους εκατοντάδες χιλιάδες αλληλέγγυους που στάθηκαν στο πλευρό μας όλους αυτούς τους δύσκολους αλλά ωραίους μήνες και σε ολόκληρο τον ελληνικό και όχι μόνο, λαό που νιώθει στο πετσί του τη βάρβαρη κυβερνητική μνημονιακή πολιτική των τελευταίων χρόνων.

Αφιερώνεται όμως, ιδιαιτέρως, σε εκείνα τα αγωνιζόμενα τμήματα της κοινωνίας που αρνούνται να σκύψουν το κεφάλι και επιλέγουν την αξιοπρέπεια και τον ανυποχώρητο αγώνα μέχρι την τελική νίκη για ελευθερία και πραγματική δημοκρατία, αντί της παραίτησης απέναντι σε ένα μαύρο καθεστώς.

Εμείς οι εργαζόμενοι της Ελεύθερης Αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ3 δίνουμε σήμερα στη δημοσιότητα το κείμενο αυτό, καλώντας τους αγωνιζόμενους συναδέλφους μας σε ολόκληρη τη χώρα, τα αδέλφια μας στην Αθήνα, στις μεγάλες πόλεις και στις περήφανες περιφερειακές ΕΡΑ να το υιοθετήσουν και να βαδίσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τον δρόμο της αξιοπρέπειας χωρίς καμία έκπτωση σε ό,τι μέχρι σήμερα έχουμε κατακτήσει.

Καλούμε την κοινωνία να στηρίξει την ΕΡΤ που ονειρευόμαστε, γιατί το όνειρο αυτό, είναι παιδί της, το γέννησε η ίδια.

Εμείς οι εργαζόμενοι της Ελεύθερης Αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ3 δηλώνουμε:

Η ΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ! ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ, ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΑΥΤΉΝ

«ΠΟΙΑ ΕΡΤ ΘΕΛΟΥΜΕ»

ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ – ΣΤΟΧΟΙ

Η ακηδεμόνευτη ενημέρωση και η ποιοτική πολιτισμική/ψυχαγωγική οπτικοακουστική παραγωγή ενός πραγματικά ΔΗΜΟΣΙΟΥ και αυθεντικά ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΡαδιοΤηλεοπτικού Οργανισμού, αποτελούν κοινωνικά αγαθά και όχι εμπορεύματα.

Η ελευθεροτυπία, η αλογόκριτη δημοσιογραφική εργασία, η απεξαρτημένη από άνωθεν «εντολές» πολιτιστική δημιουργία/προβολή και η απρόσκοπτη άσκηση της ερευνητικής δουλειάς προς όφελος του λαού και ειδικότερα υπέρ των πιο αδύναμων κοινωνικών ομάδων και των κοινωνικών κινημάτων, αποτελούν ενιαίο και αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα και υποχρέωση.

Η φωνή της ΕΡΤ οφείλει να μεταδίδεται σε όλη την ελληνική επικράτεια και παντού στον κόσμο όπου υπάρχει απόδημος ελληνισμός. Η πολιτεία οφείλει να παράσχει την κατάλληλη υλικοτεχνική/δορυφορική υποδομή για αυτόν τον σκοπό.

Ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα, ατομικά και κοινωνικά, εφαρμόζεται από τους εργαζόμενους χωρίς καμία εξαίρεση για τους πολίτες της χώρας και του κόσμου.

Η ΕΡΤ λειτουργεί εκ-παιδευτικά, παράγει ποιοτικό πολιτιστικό προϊόν, δίνει βήμα έκφρασης στις αποκλεισμένες κοινωνικές ομάδες, μεριμνά για την προαγωγή της δημιουργικής φαντασίας των μικρών ηλικιών, τη διαδραστική ενθάρρυνση των δεξιοτήτων τους και της κριτικής σκέψης.

Η ΕΡΤ διασφαλίζει στην πράξη την προστασία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, αναδεικνύει, καταγγέλλει και αποκρούει τα κρούσματα ρατσισμού, μισαλλοδοξίας, σεξισμού, εθνικισμού, κρατικού αυταρχισμού ή κάθε είδους διάκρισης σε βάρος ατόμων ή ομάδων που στοχοποιούνται για την πολιτική/κοινωνική/συνδικαλιστική τους δράση.

Η ΕΡΤ υπηρετεί την κοινωνία και τις ανάγκες της ενώ ταυτοχρόνως αποτελεί ανάχωμα στα φαινόμενα «κοινωνικού αυτοματισμού-κατακερματισμού-κανιβαλισμού», κάθε φορά που η όποια εξουσία επιχειρεί να τα καλλιεργήσει στη βάση της κοινωνίας στη λογική του «διαίρει και βασίλευε».

Η ΕΡΤ ελέγχει την εξουσία και δεν ταυτίζεται με αυτήν, δεν αποτελεί ούτε όργανο της κυβέρνησης και των μηχανισμών της, ούτε όργανο των κομμάτων και των μεμονωμένων ή οργανωμένων επιχειρηματικών «κύκλων».

Οι γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων και ο ενεργός λαϊκός παράγοντας επαγρυπνούν για την τήρηση των παραπάνω βασικών αρχών-στόχων σε όλα τα στάδια λειτουργίας της ΕΡΤ προκειμένου να αποκρούεται άμεσα κάθε λογοκριτική ή άλλου είδους παρέμβαση, από όποια μορφή εξουσίας και αν προέρχεται.

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ

Το ανταποδοτικό τέλος είναι η βασική πηγή χρηματοδότησης της ΕΡΤ, δεν χρησιμοποιείται για κανέναν άλλον σκοπό πέραν των αναγκών της ΕΡΤ και δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση ευκαιριακή χρηματοδοτική «δεξαμενή» στα χέρια της εκάστοτε κυβέρνησης (π.χ. μεταφορά μέρους του ανταποδοτικού στα φωτοβολταΐκά).

Το ανταποδοτικό τέλος ορίζεται με βάση εισοδηματικά/κοινωνικά κριτήρια. Εξαιρούνται από την καταβολή του όσοι διαβιούν κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Η ΕΡΤ λειτουργεί σε ειδικό οικονομικό καθεστώς δημόσιας κοινωφελούς επιχείρησης που δεν μεταβιβάζεται ούτε πωλείται σε ιδιώτες. Η ΕΡΤ παύει να είναι Ανώνυμη Εταιρεία.

Η ΕΡΤ ως δημόσιο Μέσο Ενημέρωσης που αντιλαμβάνεται στην πράξη την ποιοτική ενημέρωση, τις παραγωγές και την ψυχαγωγία ως κοινωνικά αγαθά και όχι ως εμπορεύματα, παραμένει εκτός του διαφημιστικού κυκλώματος. Οι πρόσθετες οικονομικές ανάγκες που θα προκύπτουν είτε για μεγάλες παραγωγές είτε για τη μετάδοση μεγάλων έκτακτων γεγονότων, καλύπτονται από την πολιτεία. Εξαιρείται εκείνο το κανάλι της ΕΡΤ που αναλαμβάνει να μεταδώσει π.χ. ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός και που εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να αποδεσμευτεί από το «πακέτο» των χορηγιών.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

Όλοι οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ εργάζονται με σύμβαση αορίστου χρόνου, με πλήρη, αποκλειστική απασχόληση και ασφαλιστικά δικαιώματα, χωρίς εξαιρέσεις. Παύει ο διαχωρισμός τακτικού και έκτακτου προσωπικού. Καταργούνται οι (από)ρυθμιστικοί κανόνες (άρθρα και κανονισμοί σε συμβάσεις ή σε ΓΚΠ ) που διαιωνίζουν το καθεστώς εργασίας των συμβασιούχων και που υποκρύπτουν κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών στη λειτουργία της ΕΡΤ.

«Εξωτερικοί συνεργάτες προγράμματος», «ειδικοί σύμβουλοι» και «Προσωπικό Ειδικών Θέσεων» (ΠΕΘ), δεν έχουν θέση στη νέα περίοδο λειτουργίας της ΕΡΤ.

Δεν υπάρχουν εργαζόμενοι από υπεργολαβικές εταιρείες. Τα μέλη του προσωπικού με εξειδικευμένο αντικείμενο εργασίας (συνεργεία καθαρισμού, φύλαξη, οπερατέρ κλπ.) αποτελούν οργανικό μέρος του ανθρώπινου δυναμικού της ΕΡΤ που προσλαμβάνεται για αυτόν τον λόγο με τα ίδια δικαιώματα όπως όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι.

Την όποια νέα σημαντική ανάγκη προκύπτει για την κάλυψη «κενού» του προγράμματος, την καλύπτει είτε το υπάρχον ειδικευμένο προσωπικό και αν αυτό δεν είναι δυνατόν, τότε το καλύπτει προσωπικό που προσλαμβάνεται στην ΕΡΤ με τις ίδιες ακριβώς εργασιακές σχέσεις που ισχύουν και για τους υπόλοιπους εργαζόμενους.

Οι πραγματικές έκτακτες ανάγκες της ΕΡΤ για εξωτερικούς «εποχιακούς» συνεργάτες ή για εργαζόμενους με μειωμένο ωράριο εργασίας, θα εξετάζονται ως ξεχωριστές ιδιαίτερες περιπτώσεις από τα θεσμικά όργανα παραγωγής προγράμματος και τα οποία θα αναλαμβάνουν να παρουσιάσουν εμπεριστατωμένες εισηγήσεις προς το σώμα της γενικής συνέλευσης που θα λαμβάνει και τις τελικές αποφάσεις αφού αξιολογήσει όλα τα δεδομένα της κάθε υπόθεσης ξεχωριστά.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Η ΕΡΤ ως ραδιοτηλεοπτικός φορέας με πραγματικά δημόσιο χαρακτήρα, οφείλει και πρέπει να αφουγκράζεται τη φωνή της ίδιας της κοινωνίας στην οποία απευθύνεται. Για την εκπλήρωση αυτού του στόχου, η ΕΡΤ διασφαλίζει εκείνες τις προϋποθέσεις που επιτρέπουν τη συμμετοχική συνδιαμόρφωση της γενικότερης φιλοσοφίας του εκπεμπόμενου προγράμματος. Προκειμένου να αποφευχθεί η παράφραση/παράκαμψη της λαϊκής βούλησης και η αυθαίρετη αντιπροσώπευση των κοινωνικών ομάδων από «παράγοντες» και οργανωμένα συμφέροντα της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής, αυτοδιοικητικής εξουσίας, τον πρώτο λόγο στην επικουρική συνδιαμόρφωση της γενικότερης φιλοσοφίας του προγράμματος της ΕΡΤ, έχει η κοινωνία των πολιτών με τις αλληλέγγυες δομές της, τα κοινωνικά κινήματα, συλλογικότητες ή άτομα που βιώνουν τον ρατσισμό και την καταστολή, οι λαϊκές επιτροπές γειτονιάς, οι αμεσοδημοκρατικές πρωτοβουλίες βάσης και οι συνελεύσεις των σωματείων των αγωνιζόμενων κλάδων της ελληνικής κοινωνίας. Εκπρόσωποι των παραπάνω ζωντανών κυττάρων της κοινωνίας αναλαμβάνουν να μεταφέρουν τις αποφάσεις των γενικών τους συνελεύσεων, ή τις απόψεις που διαμορφώνονται ως γενική αίσθηση στη βάση της κοινωνίας, και σε συνδυασμό με τις προτάσεις που μεταφέρουν προς την ΕΡΤ (τις επιτροπές προγράμματος και τις συνελεύσεις των εργαζομένων της) οι εκπρόσωποι των συνελεύσεων διαφόρων επιστημονικών/εκπαιδευτικών/επαγγελματικών κλάδων, επιτυγχάνεται σε μεγάλο βαθμό η αδιαμεσολάβητη ακρόαση της ίδιας της κοινωνίας. Έτσι, διασφαλίζεται ο πραγματικά δημόσιος χαρακτήρας της ΕΡΤ που δεν απευθύνεται απλώς στην κοινωνία αλλά κυρίως, εκκινεί από αυτήν.

ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δύο από τα βασικότερα γνωρίσματα του πολύμηνου αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ ενάντια στο κυβερνητικό «μαύρο», η αυτοδιαχείριση του παραγόμενου προγράμματος και η αυτοδιεύθυνση του αγώνα, ενσωματώνονται ως αδιαπραγμάτευτες κατακτήσεις στη νέα περίοδο λειτουργίας της ΕΡΤ. Ολόκληρη η φιλοσοφία της «διοίκησης» εδράζεται στις αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, την κυκλική εναλλαγή των επικεφαλής των διαφόρων τμημάτων και την άμεση ανακλητότητά τους όταν το κυρίαρχο όργανο λήψης των αποφάσεων, η γενική συνέλευση των εργαζομένων, το αποφασίσει.

Η κλασική διευθυντική ιδιότητα ή η θέση του «προϊσταμένου» τμήματος, αποκτά χαρακτηριστικά που έχουν να κάνουν με την ικανότητα άσκησης συντονιστικού ρόλου με στόχο την αποτελεσματικότερη εσωτερική λειτουργία και την επίτευξη καλύτερου ποιοτικού αποτελέσματος στο εκπεμπόμενο πρόγραμμα. Το λεγόμενο «διευθυντικό δικαίωμα» καταργείται και στη θέση του μπαίνει ο σεβασμός των ίσων προς ίσους.

Οι συντονιστές (προϊστάμενοι) των τμημάτων εκλέγονται από τους εργαζόμενους του τμήματος. Λογοδοτούν, ελέγχονται και είναι ανακλητοί από τη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων. Το ίδιο συμβαίνει και με τις επιμέρους διευθύνσεις.

Ομοίως, ο γενικός συντονιστής (η κλασική θέση του γενικού διευθυντή) δεν εξαιρείται από τις παραπάνω προβλέψεις. Η εκλογή του γίνεται από τη γενική συνέλευση των εργαζομένων της ΕΡΤ.

Γενικά, η θέση του γενικού συντονιστή/διευθυντή δεν έχει την έννοια της δύναμης επιβολής και της εν λευκώ εξουσιαστικής διαχείρισης/λειτουργίας της ΕΡΤ αλλά την έννοια του συντονισμού των τμημάτων για το καλύτερο δυνατό ποιοτικό αποτέλεσμα προς όφελος της ίδιας της κοινωνίας και εν δυνάμει υπέρ της διεύρυνσης των δικαιωμάτων και της υπεράσπισης των κατακτήσεων του λαού, μεταξύ αυτών και του δικαιώματος για ελεύθερη ακηδεμόνευτη ενημέρωση και ποιοτική ψυχαγωγία.

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ

Η ΕΡΤ, από όπου και αν εκπέμπει πρόγραμμα, αποτελεί έναν ενιαίο, δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό, ενώ παραλλήλως, κάθε κανάλι, ραδιόφωνο ή διαδικτυακό Μέσο της ΕΡΤ (όπως άλλωστε και η ΕΡΤ3), διατηρούν τη διοικητική τους αυτονομία. Η ΕΡΤ διαθέτει το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό και την κατάλληλη υλικοτεχνική ραδιοτηλεοπτική υποδομή σε κάθε νομό της χώρας προκειμένου να καλύπτεται άμεσα οποιοδήποτε τοπικό ή έκτακτο θέμα από τις κατά τόπους, μονάδες. Η αλληλεγγύη, η ισότιμη αλληλοσυνεννόηση, ο σεβασμός στην αυτοτέλεια και ο συντονισμός μεταξύ των μελών αυτού του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού αποτελούν προϋπόθεση τόσο για την εφαρμογή και την εμπέδωση των εσωτερικών αμεσοδημοκρατικών διαδικασιών όσο και για την αποτροπή κυριάρχησης μίας κεντρικά κατευθυνόμενης διοίκησης.

Σε τακτά διαστήματα γίνονται πανελλαδικές συναντήσεις των συντονιστών και των επιτροπών όλων των μονάδων της χώρας που μεταφέρουν τις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων των εργαζομένων και της κοινωνίας των πολιτών, προκειμένου να ανταλλάσσονται απόψεις, να αντιμετωπίζονται οι αδυναμίες και να βελτιώνεται συνεχώς το εκπεμπόμενο πρόγραμμα.

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ των ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΗΣ ΕΡΤ3

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *