Δεν θυμούνται τον φυγόδικο Κυριακίδη, δικάζουν τον συνδικαλιστή που τον αντιπάλεψε!

kinitopoihseis 012Έγιναν και έγιναν διώξεις εναντίον αγωνιζόμενων συνδικαλιστών όλα τα προηγούμενα χρόνια. Η αυριανή ωστόσο δίκη του πρώην προέδρου της ΕΤΕΡ Δημήτρη Καμαρινόπουλου στο Η’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών στις 9.00 το πρωί μετά από μήνυση του Πέτρου Κυριακίδη το 2012, ξεπερνά τα όρια, ακόμη για ένα αστικό κράτος. Ο φυγόδικος επιχειρηματίας που κατέστρεψε τόσα ΜΜΕ, που άφησε απλήρωτους δεκάδες εργαζόμενους, που εναντίον του υπάρχουν δεκάδες καταδικαστικές αποφάσεις αλλά δεν μπορούν να υλοποιηθούν γιατί είναι “εξαφανισμένος”, που εξαφανίστηκε για να μην συλληφθεί, κατηγορεί αύριο τον Δημήτρη Καμαρινόπουλο γιατί έκανε το συνδικαλιστικό του καθήκον και υπερασπίστηκε απολυμένους τεχνικούς!

Η κατηγορία εναντίον του είναι ότι με ανακοινώσεις της ΕΤΕΡ το Καλοκαίρι του 2011 έθιξε και συκοφάντησε(!) την εταιρεία και τον Πέτρο Κυριακίδη! Ο συνδικαλιστής το έκανε αυτό, και όχι η επιχείρηση που εκείνο το Καλοκαίρι είχε αφανίσει τον Flash με 30 και πλέον απολύσεις. Την πείραξε την εταιρεία το περιεχόμενο των ανακοινώσεων που καλούσαν σε απεργία στον Flash. Είμαστε περίεργοι ποιος δικηγόρος θα εκπροσωπήσει την “εταιρεία” του Flash επί Πέτρου Κυριακίδη ο οποίος παραμένει φυγόδικος για να μην συλληφθεί. Όπως επίσης και ποιο είναι το επιχείρημα του εισαγγελέα εναντίον του συνδικαλιστή που κατηγορείται πως έκανε κακό στην εταιρεία. Η οποία δεν υπάρχει πια! Αύριο το πρωί πλήθος εργαζομένων και φορέων έχει καλέσει σε συμπαράσταση στον Δημήτρη Καμαρινόπουλο καθώς είναι φανερό πως αυτό που δικάζεται είναι η αγωνιστική στάση και επιμονή στην υπεράσπιση της εργασίας και των εργαζομένων έναντι της εργοδοτικής αυθαιρεσίας.

Διαβάζοντας πάντως τις ανακοινώσεις της ΕΤΕΡ του 2011, σήμερα και λίγα έγραφαν. Το μέλλον του Flash επιβεβαιώνει μέχρι κεραίας πως οι τεχνικοί της ΕΤΕΡ και ο Δ. Καμαρινόπουλος είχαν απόλυτο δίκιο. Διαβάζουμε για παράδειγμα μετά τις απολύσεις του Ιουνίου 2011. “Τις τελευταίες μέρες ο όμιλος Κυριακίδη ξεδιπλώνει το αγαθοεργές έργο του μετά το κλείσιμο δεκάδων επιχειρήσεων ΜΜΕ και πάνω από τον ιστορικό ειδησεογραφικό ραδιοσταθμό FLASH.Προχωρά σε απολύσεις προσωπικού και στην αποδιοργάνωση και απορρύθμιση των ΣΣΕ μας με απειλή την απόλυση και την επισφάλεια των θέσεων εργασίας μας. Σε σύμπνοια με μεγαλοδημοσιογράφους που στην ουσία είναι φερέφωνα των αφεντικών, κατατρομοκρατούν το προσωπικό του FLASH και στρώνουν το χαλί στην ιδιοκτησία του για να περάσει μέτρα απορρύθμισης των ΣΣΕ μας και απόλυσης των εργαζομένων”.

Ένα μήνα αργότερα, τον Ιούλιο του 2011, ο Π. Κυριακίδης απέλυσε και 25 δημοσιογράφους, ενάμισυ χρόνο μετά ο Flash άρχισε να κυλά στον γκρεμό. Ο επιχειρηματίας εξαφανίστηκε για να μην πληρώσει απολύτως τίποτε. Παρ’ όλα αυτά η μήνυση του ισχύει και ο Δ. Καμαρινόπουλος σέρνεται στα δικαστήρια.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *