To 2016 αρχίζει στα ΜΜΕ με…απεργία για το ασφαλιστικό

ασφαλιστικόΗ παρακάτω ανάρτηση μας ήρθε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, δυστυχώς χωρίς τον “συγγραφέα” του από το fb. Λόγω της σοβαρότητας της και της πληροφορίας ότι έγινε η τελευταία(;) συνάντηση εκπροσώπων της ΠΟΕΣΥ με τον Γ.Κατρούγκαλο, την αναρτούμε και εδώ. Επί της ουσίας επιβεβαιώνονται όλες οι δεκεμριανές πληροφορίες. Τέλος του ΕΤΑΠ ΜΜΕ, το αγγελιόσημο θα αντικατασταθεί από ένα φόρο διαφήμισης (όπως ακριβώς το πρότειναν οι καναλάρχες στο non paper προς τον Ν. Παππά), ο ΕΔΟΕΑΠ θα γίνει “επαγγελματικό” ταμείο που θα ζεί από τις εισφορές των μελών-ασφαλιμένων χωρίς συνταξιούχους και ανέργους.

Παρακάτω η ανάρτηση του συνδικαλιστή που μας εστάλη:

Συνάδελφοι, πέρα από τις ευχές και το πνεύμα των ημερών, υπάρχει και η ωμή πραγματικότητα. Σας ενημερώνω πως στη σημερινή συνάντηση των προεδρείων της ΠΟΕΣΥ και της ΕΣΗΕΑ με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο, πέσαμε σε… τοίχο. Ο ακατανόμαστος έστειλε το μήνυμα να… ξεχάσουμε το ταμείο μας. Η πρόθεση αρπαγής των αποθεματικών του ΕΤΑΠ ΜΜΕ είναι ξεκάθαρη, όπως σαφής είναι και η χειραγώγηση της δημοσιογραφίας. 
Ο σχεδιασμός κατασυκοφάντησης του κλάδου εδώ και μήνες βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με αιχμή του δόρατος τα κακώς κείμενα που σε κάθε χώρο παρατηρούνται και τον ρόλο ελάχιστων προβεβλημένων τηλεοπτικών δημοσιογράφων που διαχρονικά υπήρχαν κι έχουν καταδικαστεί πρώτα από την συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων. Το μόνο που θα παραμείνει με βάση το σχέδιο του εκπροσώπου των δανειστών Κατρούγκαλου είναι ο ΕΔΟΕΑΠ, για τον οποίο θα υπάρξει κάποιος πόρος τύπου φόρου διαφήμισης αντί αγγελιόσημου. 
Μετά τις εξελίξεις αυτές την Δευτέρα θα υπάρξει ευρεία σύσκεψη στα γραφεία της ΠΟΕΣΥ με τα προεδρεία των Ενώσεων και των ταμείων μας. Η λήψη απόφασης απεργιακών κινητοποιήσεων είναι δεδομένη με πρώτη 24ωρη πιθανότατα την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου. Θ’ ακολουθήσει 48ωρη απεργία, ενώ κατά την ημέρα ψήφισης του ασφαλιστικού θα βρισκόμαστε σε απεργία διαρκείας.
Οι δημοσιογραφικοί φορείς εξάντλησαν κάθε δυνατότητα διαλόγου με τους κυβερνώντες. Πλέον ήλθε η ώρα της αντίδρασης όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ απέναντι στους κατακτητές και τους συνεργούς τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *