Το σοκ περικοπών στις επικουρικές ΕΔΟΕΑΠ και η καταγγελία της μειοψηφίας

εδοεαπ-1Μεγάλο σοκ έπαθαν οι συνταξιούχοι του ΕΔΟΕΑΠ με το που είδαν τις επικουρικές συντάξεις τους πετσοκομμένες έως και 35%! Γιατί άλλο να στο λένε και να το καταγγέλλουν μέρες τώρα, οι σύμβουλοι της μειοψηφίας στο Δ.Σ κι άλλο να διαπιστώνεις πως ξαφνικά πληρώνεσαι 150 και 180 ευρώ λιγότερα! Βέβαια η πλειοψηφία των “6” του ΔΣ προπάθησε να προλάβει τις αντιδράσεις βγάζονας επίσημη ανακοίνωση για τους λόγους των μεγάλων περικοπών στις συντάξεις και επαναλαμβάνοντας τα επιχειρήματα περί μείωσης των εσόδων και αύξησης των ζημιών. Τα τρία μέλη της μειοψηφίας στο ΔΣ αντέδρασαν επίσης για την έκδοση ανακοίνωσης για την οποία δεν είχαν ενημερωθεί. Καταγγέλλουν επίσης πως η ρευστοποίηση των κρατικών ομολόγων έγινε χωρίς προηγουμένως να ζητηθεί η γνώμη των ειδικών. Αλλά είπαμε, ο ΕΔΟΕΑΠ διοικείται εδώ και καιρό από τους “6” που δηλώνουν αδυναμία να αυξήσουν να έσοδα του οργανισμού. Και φυσικά στην πρόσφατη γενική συνέλευση(φωτο) δεν είπαν λέξη για τις περικοπές!

Η επιστολή της μειοψηφίας, των μελών Γ.Αγγέλη, Κ. Ντελέζου και Π. Χριστοδουλίδου

Προς τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΔΟΕΑΠ.

Με ανακοίνωσή του το προεδρείο του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ στις 18 Δεκεμβρίου με την υπογραφή του προέδρου και του γραμματέα, παρουσιάζει τις πρόσφατες αποφάσεις που αφορούν στις περικοπές επικουρικών συντάξεων, τις μειώσεις αμοιβών των υπαλλήλων του οργανισμού και την ρευστοποίηση των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου, χωρίς την παραμικρή διευκρίνιση ότι αυτές προέκυψαν από αποφάσεις της πλειοψηφίας και όχι όλων των μελών του Συμβουλίου.
Τρία μέλη του Συμβουλίου, οι υπογράφοντες Κώστας Ντελέζος, Γιάννης Αγγέλης και Πόπη Χριστοδουλίδου διαφώνησαν με τις αποφάσεις αυτές, αλλά αυτό αποσιωπάται στην συγκεκριμένη ανακοίνωση η οποία εκδόθηκε χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση για την έκδοσή της στο Συμβούλιο.
Επίσης η συγκεκριμένη ανακοίνωση αποσιωπά – και κατά συνέπεια δημιουργεί στρεβλές εντυπώσεις – το γεγονός ότι η απόφαση για την ρευστοποίηση των κρατικών ομολόγων που αναφέρεται στην ανακοίνωση πάρθηκε από την ίδια πλειοψηφία, αγνοώντας και παρακάμπτοντας την υποχρέωση του Συμβουλίου να ζητήσει συγκεκριμένη σύσταση από τον θεσμικά κατοχυρωμένο σύμβουλο διαχείρισης του χαρτοφυλακίου του Οργανισμού πριν προβεί σε οποιαδήποτε ανάλογη ενέργεια.
Το προεδρείο υποχρεούται να ενημερώσει τα μέλη του Οργανισμού με την ανάρτηση της παρούσης στην ιστοσελίδα του ΕΔΟΕΑΠ και να την αποστείλει στα μέλη του προκειμένου να αποκατασταθεί η αλήθεια και η ακριβής ενημέρωσή τους.

Γιάννης Αγγέλης
Κώστας Ντελέζος
Πόπη Χριστοδουλίδου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *