Έξαλλο το Star με τον υπουργό Εργασίας!

νεριτΑτομικές συμβάσεις και απολύσεις στον ΑΝΤ1, απεργία από τους τεχνικούς, δεν έγινε παρέμβαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Μόλις έγινε στάση εργασίας στο Star το υπουργείο Εργασίας έβγαλε ανακοίνωση με την οποία δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι έχουν δίκιο και το κανάλι οφείλει να τηρήσει τις υποχρεώσεις του. Στο κανάλι στην Κηφισιά έπαθαν σόκ με την ανακοίνωση. Ξεχνώνας βέβαια μια μικρή λεπτομέρεια. Πως η διοίκηση του είναι ανένδοτη σε οποιαδήποτε συζήτηση και δηλώνει με θράσος πως δεν δέχεται κουβέντα για τις μειώσεις μισθών, τις ατομικές συμβάσεις, τα μονοκάμερα συνεργεία, κ.λ.π… Γεγονός είναι πως η δημόσια ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας (αναρτάται παρακάτω) προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις στο κανάλι του ομίλου Βαρδινογιάννη. Η κόντρα τείνει να γίνει προσωπική εξαιτίας του διευθύνοντος συμβούλου Π. Κυριακόπουλου που εμφανίζεται ανένδοτος σε οποιαδήποτε επαφή και συζήτηση, τη στιγμή που εκκρεμεί η διαδικασία στον ΟΜΕΔ για τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας των τεχνικών.

Υπουργείο Εργασίας: “Το STAR να τηρήσει τις υποχρεώσεις του έναντι των εργαζομένων του” .Σε σχέση με όσα συμβαίνουν στο τηλεοπτικό σταθμό STAR (απειλές για μειώσεις μισθών, παραβίαση ΣΣΕ από την πλευρά της εργοδοσίας κλπ) που έχουν οδηγήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις των τεχνικών του, το Υπουργείο Εργασίας δηλώνει τα παρακάτω:

Οι τεχνικοί που απεργούν και οι λοιποί εργαζόμενοι έχουν δίκιο γιατί η εταιρία για μια ακόμη φορά παραβιάζει τις νομικές προϋποθέσεις (ΣΣΕ ΔΑ/2015) αυθαίρετα και καταχρηστικά
Επισημαίνουμε πως, επειδή δεν έχει συναφθεί νέα ΣΣΕ, από τις ρυθμίσεις της προηγούμενης ισχύουν όσα αφορούν τον βασικό μισθό ή το βασικό ημερομίσθιο και επίσης τα επιδόματα ωρίμανσης, τέκνων, σπουδών και επικίνδυνης εργασίας, εξόσον τα επιδόματα αυτά προβλέπονται στις ΣΣΕ που έληξαν ή καταγγέλθηκαν.
Το επίδομα χρόνου παραμονής στον ίδιο εργοδότη για κάθε 5ετία, όπως αυτό είχε προβλεφθεί στις συλλογικές ρυθμίσεις δεν μπορεί να περικοπεί χωρίς τη συναίνεση του εργαζομένου.
Οι όποιες μισθολογικές διαφορές προκύπτουν ανάμεσα στη προηγούμενη συλλογική ρύθμιση και στην διαιτητική απόφαση του 2015 δεν μπορούν να περικοπούν μονομερώς.
Για όλους αυτούς τους λόγους καλούμε των εταιρεία να συμμορφωθεί προς τις παραπάνω νομικές προϋποθέσεις και να σταματήσει κάθε λογής εκβιασμούς και καταχρηστικές ενέργειες σε βάρος των εργαζομένων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *