Τέλος ο αγώνας στα ΜΜΕ πριν αρχίσει, το είπε ο Τσίπρας!

kouts-poesy-566x330Και εκεί που αφυπνίστηκε ο κλάδος και ήταν έτοιμος να πάρει τα άρματα, ήρθε ο Αλέξης Τσίπρας και έβαλε τα πράγματα στη θέση τους. Η κατάργηση του αγγελιοσήμου παρατείνεται για τις αρχές Δεκέμβρη. Και ως εκ τούτω, μετά από συνάντηση που είχαν μόνο οι Δημήτρης Κουμπιάς και Γιώργος Σαββίδης της ΠΟΕΣΥ με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, η απεργία στα ΜΜΕ αναβάλλεται!

Το απόγευμα σήμερα και ενώ ήταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση του Μεικτού συμβουλίου στην ΕΣΗΕΑ, ο Γιώργος Σαββίδης πήρε τον Δημήτρη Κουμπιά εσπευσμένα και έφυγαν χωρίς να ενημερώσουν τα άλλα μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ τι συμβαίνει. Η προεδρεύουσα του ΔΣ Νανά Νταουντάκη προσπάθησε να πάει μαζί τους αλλά δεν τα κατάφερε. Γιατί όπως είπε αργότερα ο Γ. Σαββίδης το ραντεβού με τον Αλέξη Τσίπρα ήταν κλεισμένο για δυο! Σε αυτή τη συνάντηση, σύμφωνα πάντα με την ενημέρωση που έγινε στο Μεικτό συμβούλιο, ο Αλέξης Τσίπρας τους είπε πως το αγγελιόσημο δεν περιλαμβάνεται στις νομοθετικές ρυθμίσεις αυτής της εβδομάδας. Θα κάνει λέει διαβούλευση

με την ΕΣΗΕΑ και την ΠΟΕΣΥ πριν την κατάργησή του! Θα βρεθεί λύση, όπως είπαν. Έτσι η απεργία στα ΜΜΕ αναβλήθηκε για το όταν θα έρθει και η κατάργηση του αγγελιοσήμου, αν βέβαια γίνει ποτέ.

Θυμίζουμε ότι σήμερα το πρωί έγινε σύσκεψη στου Μαξίμου με κυβερνητικά στελέχη για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό των ΜΜΕ. Είναι χαρακτηριστικό ότι υπάρχει επιστολή στελεχών από ΠΟΕΣΥ και ΕΤΑΠ ΜΜΕ στην οποία προτείνεται να ενταχθούν άμεσα, τώρα στον ΕΔΟΕΑΠ όλοι οι εργαζόμενοι των ΜΜΕ! Επιστολή που δεν γνωρίζουμε αν είναι σε γνώση όλων των μελών του ΔΣ της ΠΟΕΣΥ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *