Συναγερμός, τώρα, για το αγγελιόσημο

εταπΥιοθετεί και η ΠΟΕΣΥ τον ισχυρισμό ότι οι δανειστές είναι αυτοί που απαιτούν την κατάργηση του αγγελιόσημου και τη μη αντικατάσταση του για τα ασφαλιστικά ταμεία των δημοσιογράφων-διοικητικών στα ΜΜΕ. Συνεχίζει επίσης να πιστεύει τους υπουργούς ότι θα βρεθεί λύση για τη διατήρηση του. Δηλαδή μας καλεί να πιστέψουμε πως οι δανειστές την ώρα που ασχολούνται με τα δισεκατομμύρια των κόκκινων δανείων, θέτουν ως όρο και την κατάργιση της ασφάλισης των δημοσιογράφων στα ΜΜΕ! Φανταζόμαστε αν τελικά καταργηθεί το αγγελιόσημο την απεργία των δημοσιογράφων για τη διατήρηση του αγγελιόσημου και τις κυβερνητικές πηγές να διαρρέουν πως οι δημοσιογράφοι φταίνε που δεν θέλουν να ενταχθεί το ταμείο τους στο ενιαίο ασφαλιστικό οργανισμό για τη μη εκταμίευση της δόσης! 

Συναγερμός για το αγγελιόσημο
Σε έκτακτη συνεδρίαση συνέρχεται την Κυριακή, 15 Νοεμβρίου, στις 11 πμ το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), μετά την εκβιαστική αξίωση των δανειστών από την κυβέρνηση, να καταργήσει άμεσα το αγγελιόσημο -οιονεί εργοδοτική εισφορά των εργαζομένων στην Ενημέρωση-, θεωρώντας το ως… εκκρεμότητα, εν όψει του euroworking group την Κυριακή. Οι διαβεβαιώσεις που λάβαμε από τους αρμόδιους υπουργούς, για εξεύρεση λύσης που θα περιλαμβάνει διατήρηση του πόρου του Ταμείου μας, πιστεύουμε ότι θα τηρηθούν.

Σε αντίθετη περίπτωση ο κλάδος μας, θα δώσει ενωμένος και μαχητικά τον “υπέρ πάντων” αγώνα για την επιβίωσή του.Στην έκτακτη συνεδρίαση της Κυριακής θα αποφασιστούν αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις, με συνεργασία όλων των συνδικαλιστικών φορέων του χώρου της Ενημέρωσης, από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας και θα κληθούν όλοι οι εργαζόμενοι να είναι από τη Δευτέρα σε επιφυλακή και αγωνιστική ετοιμότητα.


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *