Mega δάνεια και μέγα σκάνδαλο με ΚΕΚ στο νέο Hot Doc

μεγαδανειαχοτντοκΣτο τεύχος 86, το HOT DOC δημοσιεύει όλα τα επίμαχα σημεία του πορίσματος της Τράπεζας της Ελλάδος για τα οικονομικά του τηλεοπτικού σταθμού MEGA. Από τα στοιχεία προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα πως το τραπεζικό σύστημα εν καιρώ κρίσης κρατούσε στη ζωή το κανάλι των μεγαλοεκδοτών με συνεχή δάνεια, χωρίς να συντρέχουν οι προϋποθέσεις δανειοδότησής του.Διαβάστε πώς οι τράπεζες που ανακεφαλαιοποιήθηκαν ήδη δύο φορές με χρήματα του ελληνικού λαού, το 2012 έδωσαν σχεδόν 100 εκατομμύρια ευρώ στο κανάλι που υποστήριξε με πάθος τα μνημόνια και την περιστολή εισοδημάτων και δικαιωμάτων, εμφανίζοντας αμφίβολες εξασφαλίσεις και μεγάλη εμπορική αξία των προγραμμάτων και του οπτικοακουστικού υλικού του καναλιού.

Διαβάστε ακόμα στο HOT DOC:

ΚΕΚ, η φάμπρικα της διαπλοκής και των εκατομμυρίων. Εκατοντάδες εκατομμύρια που θα έπρεπε να κατευθύνονται στην εκπαίδευση και την εύρεση εργασίας για ανέργους, έχουν καταλήξει σε Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης που ελέγχονται από παντοδύναμα κυκλώματα οικονομικών παραγόντων και ΜΜΕ. Η “φάμπρικα” στήθηκε επί των ημερών της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου και κάποιοι θησαυρίζουν στις πλάτες των ανέργων.

Οδοιπορικό στη Λέσβο, το νησί της προσφυγιάς. Το HOT DOC βρέθηκε στο νησί όπου καταφθάνουν καθημερινά χιλιάδες πρόσφυγες και αποτύπωσε σε 8 σελίδες τί συμβαίνει στο λιμάνι και τους χώρους υποδοχής. Φωτογραφικό υλικό, μίνι συνεντεύξεις με τους ανθρώπους αλλά και το στίγμα της τοπικής κοινωνίας δίνουν την πλήρη εικόνα της πιο ταλαιπωρημένης περιοχής της χώρας, όλο το τελευταίο διάστημα.

Εκρηκτική ασάφεια γύρω από τη Συρία. Μια ανάλυση όλων των κοσμοϊστορικών γεγονότων που συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή κι αλλάζουν το ρου της ιστορίας. Ο ρόλος της Ρωσίας, της Τουρκίας, των ΗΠΑ και των τοπικών δυνάμεων στις γεωπολιτικές εξελίξεις κι ο κίνδυνος ακόμα μεγαλύτερης… ανάφλεξης.

Καταλονία: Ο πικρός δρόμος προς την ανεξαρτησία. Η νίκη των δυνάμεων που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας στις τοπικές εκλογές της 11ης Σεπτεμβρίου και οι πολυπληθείς συγκεντρώσεις δείχνουν πως η πλειοψηφία των Καταλανών επιθυμούν την ανεξαρτησία. Μπορούν όμως να την πετύχουν κόντρα στο κεντρικό κράτος της Μαδρίτης;

Αποστολή στην Κίνα: Τα νέα πρόσωπα του Κόκκινου Δράκου. Το HOT DOC προσπαθεί να δώσει απαντήσεις σε όλες τις απορίες που υπάρχουν για τη ζωή στην αχανή χώρα της Ασίας, τις καθημερινές συνήθειες, τις απότομες πολιτιστικές αλλαγές και φυσικά την οικονομική οργάνωση στη μετα-σοσιαλιστική εποχή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *