Το “δίκιο” της Digea στηρίζει η ΕΕΤΤ

 

Η υπογραφή της παράδοσης των ψηφιακών συχνοτήτων 7-2-2014

Η υπογραφή της παράδοσης των ψηφιακών συχνοτήτων 7-2-2014

Πηγή: Digitaltvinfo.gr

Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών δηλώνει πως έχει σοβαρές ενστάσεις στο σχέδιο νόμου για τις τηλεοπτικές αδειοδοτήσεις. Ως ΕΕΤΤ δεν αναφέρει την αντίθεση της στις ρυθμίσεις για την ίδια τη λειτουργία της επιτροπής, αυτό έκανε ο Σύλλογος Εργαζομένων της ΕΕΤΤ στις δικές του παρατηρήσεις που αφορούν την «αυτοτέλεια» της. Η ΕΕΤΤ περιορίστηκε σε παρατηρήσεις για τις διατάξεις του σχεδίου νόμου, οι οποίες συμφωνούν με αυτές της Digea. Δηλώνει πως αν τυχόν αφαιρεθεί φάσμα από τον πάροχο δικτύου, δηλαδή τη Digea, «είναι πολύ πιθανό να ζητήσει αποζημιώσεις ή την μη καταβολή των αντίστοιχων τελών φάσματος».

Συγκεκριμένα η ΕΕΤΤ ζητά να επιβληθεί στον πάροχο δικτύου να μεταφέρει μόνο νόμιμα αδειοδοτημένους παρόχους περιεχομένου. Κι άρα δεν είναι δυνατόν να προβλέπεται η υποχρέωση για τον πάροχο δικτύου της πλήρους κάλυψης της ψηφιακής συχνότητας. Ζητά να ενταχθεί επίσης ρύθμιση που θα υιοθετεί το συγκεκριμένο τεχνικό-οικονομικό μοντέλο της ΕΕΤΤ για τον πάροχο δικτύου.

Η ΕΕΤΤ αναφέρεται στην ΕΡΤ και τη θυγατρική της εταιρεία, ανοίγοντας ζήτημα ανταγωνισμού με τη Digea. Όπως αναφέρει «δεδομένου ότι η νέα επιχείρηση θα είναι ανταγωνιστική άλλων δικτύων επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής, θα πρέπει να διασφαλισθεί ότι οι διατάξεις του Άρθρου 16 και ειδικότερα το γεγονός ότι η Εταιρία είναι θυγατρική Δημόσιας Επιχείρησης (ΕΡΤ Α.Ε.) δεν δημιουργούν θέματα κρατικών ενισχύσεων».

Ζητά επίσης για τη θυγατρική της ΕΡΤ να συμμετάσχει ε διαγωνισμό παραχώρησης τηλεοπτικού φάσματος, αμφισβητώντας την απόφαση του υπουργείου Μεταφορών που έχει από την προηγούμενη ακόμη κυβέρνηση, δώσει με υπουργική απόφαση, δυο ψηφιακές συχνότητες στην ΕΡΤ!Τέλος η ΕΕΤΤ κάνει τεχνικές παρατηρήσεις επί των όρων περιφερειακής εμβέλειας τηλεοπτικοί σταθμοί και περιφερειακών ζωνών του χάρτη συχνοτήτων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *