Επίθεση στον Χρ. Σπίρτζη λόγω ψηφιακής ΕΡΤ!

φωτο-ΣπιρτζηςΜε δυο συνεχόμενες παρεμβάσεις μέσω της εφημερίδας «Καθημερινή» καταγγέλεται ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Χρήστος Σπίρτζης για το σχέδιο νόμου τηλεοπτικής αδειοδότησης και τη θυγατρική της ΕΡΤ.  Η εφημερίδα αφήνοντας έξω από την πολεμική της τον επίσης αρμόδιο πρώην υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά που συνέταξε το σχέδιο νόμου, ζητά τα …ρέστα γιατί η ΕΡΤ κάνει διαγωνισμό για την προμήθεια ψηφιακών πομπών! Μπερδεύει, άγνωστο για ποιο λόγο και αν είναι εξαιτίας άγνοιας, το διαγωνισμό της προμήθειας ψηφιακών πομπών που ανακοίνωσε η ΕΡΤ με κόστος 5,5 εκατ. ευρώ, με τον διαγωνισμό της ΕΕΤΤ για την ανάθεση του τηλεοπτικού φάσματος στην εταιρεία των τηλεοπτικών καναλιών, τη Digea. ( εδώ το δημοσίευμα)

Η καλή εφημερίδα ζητά το λόγο γιατί ο Χρ. Σπίρτζης πήγε στον εισαγγελέα για την υπόθεση της Digea που ήταν ένας διαγωνισμός αλλά η ΕΡΤ έχει το δικαίωμα να κάνει διαγωνισμό για πομπούς…

Διαβάζοντας το non paper της ένωσης ιδιοκτητών των καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας, της ΕΙΤΗΣΕΕ, αλλά και τις θέσεις της Digea-ΕΕΤΤ στη δημόσια διαβούλευση, γίνεται φανερό πως οι ιδιοκτήτες των καναλιών έχουν σοβαρό ζήτημα με τη θυγατρική της ΕΡΤ.

Η μεν ΕΕΤΤ θέτει ζήτημα «ανταγωνισμού», τα δε τηλεοπτικά κανάλια θέτουν ζήτημα ψηφιακής ανάπτυξης της ΕΡΤ με απευθείας υπουργική απόφαση για την απόδοση του φάσματος. Στα άλλα ρεπορτάζ του blog θα διαβάσετε για τις θέσεις της Digea αλλά και της ΕΕΤΤ που είναι …ταυτόσημες! Οι καναλάρχες βασικά έχουν πρόβλημα και έχουν βάλει στόχο τον Χρ. Σπίρτζη τον οποίο ήθελαν να φύγει από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ… Τον Ν.Παππά τον είχαν βγάλει από το κάδρο της πολεμικής τους και ζητούσαν μαζί του συνάντηση ως ΕΙΤΗΣΕΕ. Ο Ν. Παππάς δεν ικανοποήσε πριν τις εκλογές το αίτημα τους.

Και είμαστε ακόμη στην αρχή του πόλεμου, καθώς το σχέδιο νόμου δεν έγινε ακόμη νομοσχέδιο…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *