Δεκάδες καταγγελίες στο ΕΣΡ για κανάλια και εκπομπές

καταγγελια-1Δεκάδες είναι οι καταγγελίες που έχουν κατατεθεί σε ΕΣΗΕΑ και ΕΣΡ για τη στάση των τηλεοπτικώνσταθμών και των εκπομπών στην ενημέρωση για το δημοψήφισμα. Το επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του ΕΣΡ Λίνα Αλεξίου η οποία αναφέρθηκε στις πάρα πολλές καταγγελίες πολιτών (τηλεφωνικές και γραπτές) αναφορικά με το προκυρηχθέν δημοψήφισμα της Κυριακής 5ης Ιουλίου 2015. Η ίδια ανέφερε ότι υπάρχουν καταγγελίες για τον τρόπο με τον οποίο καλύπτουν το ρεπορτάζ για το δημοψήφισμα πολλοί τηλεοπτικοί σταθμοί, προβάλοντας ερωτήματα όπως π.χ. “δραχμή ή ευρώ”, “μέσα ή έξω από το ευρώ”.
Επίσης, ένα άλλο θέμα των καταγγελιών αποτελεί η ανισότητα του χρόνου μετάδοσης των συγκεντρώσεων του ΝΑΙ και του ΟΧΙ, από πολλούς τηλεοπτικούς σταθμούς.

Με δεδομένο ότι το ΕΣΡ είχε αποστείλει ήδη οδηγία στους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς για την κάλυψη του Δημοψηφίσματος, δήλωσε πως έχουν σχηματιστεί φάκελοι ελέγχου προς διερεύνηση.Στο ΕΣΡ έστειλε επιστολή και η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου για τον τρόπο κάλυψης του δημοψηφίσματος από την ιδιωτική τηλεόραση.

Στην επιστολή σημειώνεται πως  “ολόκληρος ο ελληνικός λαός, ανεξαρτήτου τοποθετήσεως στο επίμαχο ερώτημα, γίνεται μάρτυρας καθημερινά μίας αδιανόητης και άνευ προηγούμενου μεροληπτικής εκστρατείας υπέρ του «ναι», από το σύνολο των ιδιωτικών τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών της χώρας”. καταγγελία-2

“Η εκστρατεία αυτή δεν προσβάλλει μόνο οποιαδήποτε έννοια στοιχειώδους αμεροληψίας, όπως ορίζεται από το πλαίσιο της κείμενης νομοθεσίας και βέβαια της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, αλλά λαμβάνει και διαστάσεις ανεξέλεγκτης καταστροφολογίας, η οποία απειλεί ευθέως την ελάχιστη σταθερότητα, που οφείλουμε όλοι να περιφρουρήσουμε ενόψει της αδέσμευτης έκφρασης της λαϊκής βούλησης”, αναφέρεται μεταξύ άλλων. Η εκπρόσωπος Τύπου του ΕΣΡ  ζητάει από το συμβούλιο “να εξετάσει την συμμόρφωση των ιδιωτικών τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών προς την κείμενη νομοθεσία και να πράξει τα δέοντα’.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *