Ο όμιλος Κυριακού συρρικνώνει τις επιχειρήσεις του στην Ελλάδα

κυριακούΚορυφώνεται εντός του καλοκαιριού η συρρίκνωση του Ομίλου ΑΝΤ1 στην Ελλάδα, με τη μετατροπή του τηλεοπτικού σταθμού σε ένα απλό τμήμα του διεθνούς Ομίλου Antenna Group, με έδρα το Άμστερνταμ! Οι πρόσφατες απολύσεις, οι αποχωρήσεις στελεχών και η ενοποίηση τμημάτων, με την παράλληλη παράδοση σημαντικών λειτουργιών του σταθμού σε εξωτερικές υπηρεσίες, καταδεικνύουν πως ο Όμιλος Κυριακού δεν ακολουθεί απλώς μια πολιτική περικοπών.
Ο όμιλος λειτουργεί πλέον με έδρα το Άμστερνταμ, ενώ στο Λονδίνο είναι η έδρα της θυγατρικής του για τον χώρο των ΜΜΕ και της παραγωγής – μουσικής. Είναι χαρακτηριστικό πως η εταιρική επικοινωνία και πληροφόρηση δίνεται από την αγγλική ιστοσελίδα του ΑΝΤ1, όπου αναγράφεται πως «απασχολείπάνω από 2.600 υπαλλήλους στην Ελλάδα, την Κύπρο, τη Σερβία, το Μαυροβούνιο, τη Σλοβενία, τη Ρουμανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Αυστραλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ολλανδία».

<Επίσης, σημειώνεται ότι έχει «σημαντικά συμφέροντα στην παγκόσμια βιομηχανία μεταφοράς πετρελαίου».
Στην ίδια εταιρική παρουσίαση περιγράφεται η στρατηγική του ομίλου για την «επέκταση των δραστηριοτήτων της επίγειας τηλεόρασης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, την ενίσχυση της παραγωγής περιεχομένου και του τμήματος διανομής», με στόχο να δημιουργηθεί ένα «χαρτοφυλάκιο των θεματικών καναλιών σε όλο τον κόσμο και να διασφαλιστεί ότι ένα σημαντικό μέρος των μελλοντικών εσόδων θα δημιουργείται από τις ψηφιακές και κινητές πλατφόρμες διανομής».

Οι δραστηριότητες του ομίλου σε όλο τον κόσμο περιλαμβάνουν Free-to-Air τηλεοπτικά κανάλια, συνδρομητικά κανάλια, τηλεοπτική παραγωγή, ραδιοφωνικούς σταθμούς, έκδοση περιοδικών, online και ψηφιακές επιχειρήσεις, διανομή περιεχομένου, τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες και υπηρεσίες εκπαίδευσης.

Με βάση τα παραπάνω, οι πρόσφατες κινήσεις συρρίκνωσης και περικοπών και η αποχώρηση σειράς στελεχών του ΑΝΤ1 που είχαν ταυτιστεί με την παρουσία του στην Ελλάδα είναι μόνο η αρχή για τη δημιουργία ενός μικρού τμήματος τηλεοπτικών δραστηριοτήτων στη χώρα μας.

Πηγή: Τυπολογίες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *