Οι λομπίστες προτείνουν ανατροπή Τσίπρα!

πετερσονΑμερικανικό Ινσιτούτο προτείνει… ανατροπή καθεστώτος, γράφει σήμερα η ιστοσελίδα του info-war, κομμάτι που αναδημοσιεύουμε κι εμείς παρακάτω. Αξίζει επιπλέον επισήμανσης πως το εν λόγω Ινστιτούτο, όπως και δεκάδες άλλες ομάδες λομπιστών σε ΗΠΑ και Ε.Ε, αμοίβονται με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για να …συμβουλεύουν τις κυβερνήσεις, τους υπουργούς και μεμονωμένους πολιτικούς. Τα περιβόητα αυτά thinκ tank που υποτίθεται πως έχουν επιστημονικό προσωπικό και γνωρίζουν άριστα τις εσωτερικές καταστάσεις και συνθήκες κάθε χώρας την οποία αναλαμβάνουν να αναλύσουν, είναι βασική πηγή πληροφόρησης των κυβερνήσεων στην Ε.Ε για όσα συμβαίνουν στον κόσμο. Κι όμως αυτές οι ακριβοπληρωμένες ομάδες συνήθως αντλούν τις πληροφορίες τους από τις τοπικές εφημερίδες! Με δεδομένη την βαθιά εξάρτηση του Τύπου με τα οικονομικά συμφέροντα σε παγκόσμιο επίπεδο, γίνεται κατανοητό για τι ακριβώς αναλύσεις μιλάμε. Στην περίπτωση του αμερικάνικου Ινστιτούτου που αποκαλύπτει το info-war, προχώρησαν ένα βήμα παραπάνω, να προτείνουν την ανατροπή της νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης. Στην Ευρώπη το επιχειρούν με άλλα μέσα.

“Η ευρωζώνη μπορεί να μην έχει άλλη επιλογή από την ανατροπή του καθεστώτος (regime change) στην Ελλάδα” αναφέρει σε ανάλυσή του το αμερικανικό Think Tank, Peterson Institute for International Economics.
Σε μια κωμικοτραγική ανάλυση, που δείχνει βαθιά άγνοια των πολιτικών ισορροπιών στην Ελλάδα, το ινστιτούτο υιοθετεί θέσεις που παραπέμπουν σε σχόλια της γερμανικής Build για το κόστος που επιφέρει η ελληνική στάση στους ευρωπαίους φορολογούμενους.
Πρόκειται για το ίδιο think tank το οποίο πριν από τις εκλογές του 2012 πρότεινε στα κόμματα εξουσίας να δοκιμάσουν ένα τεχνητό bank run προκειμένου να εξασφαλίσουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ανερχόταν στην εξουσία.
Για regime chance αλλά για διαφορετικούς λόγους έκανε λόγο σε πρόσφατο tweet του και το πρώην μέλος της Task Force στην Ελλάδα Jens Bastian, σημειώνοντας ότι όσο διαβάζει τους όρους των θεσμών τόσο αναρωτιέται εάν απώτερος στόχος είναι η “αλλαγή καθεστώτος” στην Ελλάδα.

1 comment for “Οι λομπίστες προτείνουν ανατροπή Τσίπρα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *