Το Ισραήλ θέλει να “ρίξει” το νέο Παλαιστινιακό κανάλι, 48

Παλαιστίνιη-48Με εντολή Νετανιάχου, το Ισραήλ προσπαθεί να βρει νομικά επιχείρημα προκειμένου να σταματήσει την εκπομπή του νέου παλαιστινιακού καναλιού Παλαιστίνη 48 στο έδαφος του. Η Παλαιστινιακή Αρχή παρουσίασε το νέο τηλεοπτικό σταθμό σε συνέντευξη Τύπου, ανακοινώνοντας πως θα εκπέμπει δορυφορικά και στο Ισραήλ, έχοντας ως στόχο το αραβόφωνο κοινό που αποτελεί το 20% της χώρας.

Η έναρξη των εκπομπών παλαιστινιακού καναλιού στο κράτος του Ισραήλ εξόργισε την κυβέρνηση. Το υπουργείο Συγκοινωνιών έλαβε εντολή από τον Μπ. Νετανιάχου να ερευνήσει πιθανά διοικητικά και ποινικά μέτρα ώστε να αποφευχθεί η εκπομπή του “Παλαιστίνη 48” στο Ισραήλ. Εξετάζεται επίσης η νομιμότητα χρηματοδότησης του καναλιού από την Παλαιστινιακή Αρχή.

Ο παλαιστίνιος υπουργός Συγκοινωνιών Ριάντ Χασάν από τη δική του πλευρά δήλωσε πως “ούτε ο Νεταχιάχου, ούτε η κυβέρνηση της άκρας δεξιάς θα καταφέρουν να σταματήσουν τη λειτουργία του σταθμού”. Ο ίδιος δήλωσε πως δεν υπάρχει πρόθεση να υπονομευτεί το κράτος του Ισραήλ αλλά να ενημερώνει το αραβόφωνο κοινό της χώρας.

Πηγή:  http://www.jns.org/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *