Συγγνώμη copy paste από Mega και ΑΝΤ1

antenna-fotoΜετά από πάρα-πάρα πολύ καιρό τα δυο τηλεοπτικά κανάλια που κάποτε μονοπωλούσαν την τηλεθέαση αλλά και τη χειραγώγηση των τηλεθεατών, το Mega και ο ΑΝΤ1, έβγαλαν ανακοινώσεις. Για να ζητήσουν “συγγνώμη” που παραπλανήθηκαν τόσο εύκολα από τη φερόμενη ως ψυχίατρο στον ΟΚΑΝΑ Μαρία Καλογεροπούλου.μεγa-foto

Και τα δυο κανάλια έσπευσαν στις πρωινές ενημερωτικές εκπομπές τους να φιλοξενήσουν την εν λόγω κυρία και η “αποκάλυψη” της στο θέμα της μικρής Άννυ έκανε το γύρο του Διαδικτύου, παραπλανώντας στη συνέχεια τους πάντες.

Όταν αποδείχθηκε το φιάσκο ενημέρωσης, οι δυο σταθμοί έσπευσαν να ζητήσουν συγγνώμη. Με την υπογραφή μάλιστα των τμημάτων ειδήσεων και ενημέρωσης! Αρχικά ήρθε η ανακοίνωση του Mega και λίγη ώρα μετά του ΑΝΤ1. Το εντυπωσιακό λοιπόν είναι πως οι δυο ανακοινώσεις (όπως μπορείτε να διαπιστώσετε στις φωτο) είναι πανομοιότυπες. Ίδιες! Δηλαδή τα δυο κανάλια εκφράζουν τη λύπη τους, αλλάζοντας μόνο την υπογραφή. Τι να υποθέσουμε για την εγκυρότητα τους; Ή για το πως κατανοούν τη “λύπη” που δηλώνουν για την γκάφα τους;

Η ΕΣΗΕΑ με τη σειρά της εξέφρασε επίσης τη “λύπη” της και βρήκε θετικό ότι οι τηλεοπτικοί σταθμοί ανασκέυασαν την είδηση μόλις έγινε γνωστό πως το αποκαλυπτικό τους θέμα ήταν τελικά γκάφα.

Ιδού και η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει την λύπη του για την ευκολία και την επιπολαιότητα με την οποία τηλεοπτικοί σταθμοί μετέδωσαν καταγγελία ψευτο-ψυχιάτρου χωρίς προηγουμένως να διασταυρωθούν οι σχετικές πληροφορίες, με αποτέλεσμα την αναμετάδοση ψευδών ειδήσεων, που αφορούν την πρόσφατη δολοφονία του τετράχρονου κοριτσιού.

Τονίζουμε ότι στο βωμό του ανταγωνισμού δεν μπορεί να θυσιάζεται η εγκυρότητα της ενημέρωσης. Θετικό, πάντως, είναι το γεγονός της άμεσης αποκατάστασης της αλήθειας από την πλειονότητα των μέσων ενημέρωσης, που μετέδωσαν την ανακριβή είδηση.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *