Το πρώτο μήνυμα των εργαζομένων για τη νέα(;) διοίκηση ΕΡΤ

ερτ-προτασειςΟι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι ο Λάμπης Ταγματάρχης ετοιμάζεται για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στη νέα ΕΡΤ. Σήμερα έληξε η προθεσμία κατάθεσης αιτήσεων από ενδιαφερόμενους για τις θέσεις του νέου ΔΣ της εταιρείας. Και ο Λάμπης Ταγματάρχης όπως λένε οι πληροφορίες έχει λάβει ήδη το χρίσμα. Στη γενική συνέλευσή τους οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ που έμαθαν, άκουσαν και περιμένουν τα πρόσωπα που θα κληθούν να υλοποιήσουν την διακηρυγμένη πολιτική περί “ανεξάρτητης” δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, στέλνουν το πρώτο μήνυμα δυσαρέσκειας προς την κυβέρνηση. Λέγοντας το αυτονόητο. Πως τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το νέο φορέα θα πρέπει να έχουν και την έξωθεν καλή μαρτυρία ότι θα υπηρετήσουν το όραμα για μια ανοιχτή, ανεξάρτητη και αδέσμευτη ΕΡΤ.

Το μήνυμα των εργαζομένων

Τα ονόματα που μέχρι σήμερα ακούγονται δεν τηρούν προφανώς τις απαιτήσεις που έχουν όσοι αγωνίστηκαν επί 23 μήνες ενάντια στο μαύρο. Η κυβέρνηση από τη δική της πλευρά θέλει να αποδείξει πως έχει σχέδιο.

Ενόψει της διαδικασίας επιλογής της νέας διοίκησης της ΕΡΤ, η συνέλευση των εργαζομένων που κράτησαν ζωντανή τη φωνή της ΕΡΤ παντού στην Ελλαδα για 23 μήνες δηλώνουμε απερίφραστα πως η επιλογή της νέας διοίκησης θα πρέπει πρωτίστως και πάνω απο όλα να σηματοδοτεί ενα νεο όραμα για την ΕΡΤ.

Μιας ΕΡΤ πραγματικά δημόσιας, με ενσωμάτωση της εμπειρίας της αυτοοργάνωσης που μας έφερε έως εδώ και ανοιχτής στην κοινωνία. Μιας ΕΡΤ μακρυά απο τις σκιές του παρελθόντος και όσους υπηρέτησαν στρεβλώσεις που πρέπει πάση θυσία να αποφευχθούν στο μελλον.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *