Δημοσιογράφοι ΕΡΤ: Η Άννα Παναγιωταρέα στρέφεται κατά της ελευθερίας του λόγου

παναγιωταρέα1Ψήφισμα συνέλευσης εργαζόμενων ελεύθερης ΕΡΤ για την αγωγή της Α. Παναγιωταρέα κατά της Δέσποινας Κουτσούμπα

Με μεγάλη μας έκπληξη πληροφορηθήκαμε πως η δημοσιογράφος Άννα Παναγιωταρέα άσκησε αγωγή εναντίον της συνδικαλίστριας στο Υπουργείο Πολιτισμού, Δέσποινας Κουτσούμπα, κατηγορώντας την για «συκοφαντική δυσφήμιση δια του τύπου» και ζητώντας 15.000 € για την αποκατάσταση της τιμής και της υπόληψής της!
Πέρα από την πρωτοτυπία του να βαφτίζεται «συκοφαντική δυσφήμιση δια του τύπου» ανάρτηση στο facebook, θεωρούμε όχι μόνο απαράδεκτο αλλά και επικίνδυνο να ποινικοποιείται η διατύπωση εύλογων ερωτημάτων για την επικοινωνιακή διαχείρηση του θέματος της Αμφίπολης, αλλά και του ρόλου της Αννας Παναγιωταρέα, ως άμισθης συμβούλου του Υπουργείου Πολιτισμού.
Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ καταδικάζουμε απερίφραστα την δίωξη στην οποία προέβη η Άννα Παγιωταρέα, καθώς με αυτόν τον τρόπο διώκεται η άσκηση κριτικής και ο έλεγχος των πράξεων της πολιτικής ηγεσίας.
Θα περιμέναμε από την κ. Παναγιωταρέα ως δημοσιογράφο και καθηγήτρια μάλιστα στο τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ, να ήταν από θέση αρχής αντίθετη σε τέτοιες ενέργειες, που έχουν ως αποτέλεσμα να διώκεται το δικαίωμα δημοσιογράφων και εργαζομένων να ελέγχουν και να κρίνουν τις πράξεις της πολιτικής (ή άμισθα υπηρεσιακής) ηγεσίας.
Στην περίπτωση δε αυτή, η κ. Παναγιωταρέα δεν στρέφεται μόνο κατά της ελευθεροτυπίας αλλά και της ελευθερίας του λόγου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *