Λήγει η σύμβαση ΝΕΡΙΤ-Digea, θα υπογράψει νέα η ΕΡΤ ;

ΑΙΣΧΟΣ! ΜΕ ΛΕΦΤΑ ΤΗΣ  ΥΠΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ  ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΤ Η ΝΕΑ ΥΕΝΕΔ  ΝΕΡΙΤ  ΣΩΖΕΙ ΤΟΥΣ ΧΡΕΩΚΟΠΗΜΕΝΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΤΗΣ DIGEA ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΛήγει η σύμβαση ΝΕΡΙΤ-Digea, γράφει το περιοδικό της Ψηφιακής Τηλεόρασης που κυκλοφορεί στα περίπτερα. Ένα από τα σοβαρά θέματα που καλείται να αντιμετωπίσει άμεσα η νέα διοίκηση της ΕΡΤ όταν αυτή θα τοποθετηθεί. Όπως γράφει το περιοδικό, στις 30 Απριλίου λήγει η σύμβαση μεταξύ ΝΕΡΙΤ και Digea για την εκπομπή ψηφιακού σήματος των καναλιών ΝΕΡΙΤ και Ν plus από το multiplex του ιδιώτη παρόχου δικτύου.(Αναλυτικά για το τεύχος εδώ).

Με δεδομένο ότι η ΝΕΡΙΤ δεν κατάφερε τον προηγούμενο ενάμιση χρόνο να κάνει τον διαγωνισμό προμήθειας ψηφιακών πομπών, θεωρείται βέβαιο πως και η νέα ΕΡΤ θα αναγκαστεί να χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες της Digea πληρώνοντας το ανάλογο ενοίκιο. Η νέα ΕΡΤ στο μεταξύ θα διαθέτει περισσότερους σταθμούς από αυτούς της ΝΕΡΙΤ. Επανέρχεται η ΕΡΤ 3 και πολλοί από τους περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς. Για την εκπομπή όλων αυτών των παρόχων απαιτείται επιπλέον φάσμα.

Θυμίζουμε ότι η ΝΕΡΙΤ με σύμβαση που εγκρίθηκε από το ΔΣ της ΝΕΡΙΤ τον Ιανουάριο του 2015 ενέκρινε την πληρωμή ενοικίου άνω τβνω 700 χιλιάδων ευρώ για τη μεταφορά του σήματος της από τον Ιούνιο του 2014 ως και τον Απρίλιο 2015 στην πλειοψηφία των 156 κέντρων εκπομπής.

Για να συνεχιστεί λοιπόν η εκπομπή σήματος της ΕΡΤ, πλέον, απαιτείται συμφωνία με τη Digea! Την οποία ήδη έχει καταγγείλλει με πολλούς τρόπους η κυβέρνηση.

Είμαστε περίεργοι με ποιό τρόπο θα συνεχιστεί η εκπομπή σήματος της ΕΡΤ και πως ακριβώς θα επέλθει συμφωνία με τους καναλάρχες-μετόχους της Digea.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *