Το τηλεοπτικό «ναρκοπέδιο» ενόψει των εκλογών

mme-tvΓράφει ο media-industry

Εκλογές χωρίς ΕΡΤ με έναν επιπλέον τηλεοπτικό σταθμό. Οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 διενεργούνται κάτω από νέα δεδομένα. Μέσα στα χρόνια του Μνημονίου σταμάτησε η εκπομπή του Alter, επιβλήθηκε το λουκέτο στην ΕΡΤ και δεν επιτράπηκε ποτέ η επίγεια εκπομπή του Eurosport Greece στην Ελλάδα.

Στη λίστα των σταθμών εθνικής εμβέλειας προστέθηκε το ΑΡΤ του Γιώργου Καρατζαφέρη (ΛΑΟΣ), το E TV συμφερόντων του Φ. Βρυώνη που εκπέμπει στις συχνότητες του 902 (ΚΚΕ), ενώ η ΝΕΡΙΤ πήρε τη θέση της ΕΡΤ, με καταγγελίες περί λογοκρισίας και κυβερνητικού έλεγχου. Το ΑΡΤ νομιμοποιήθηκε με απόφαση του ΕΣΡ, χωρίς διαγωνιστική διαδικασία, ενώ στην περίπτωση του ETV θεωρήθηκε νόμιμη η μεταβίβαση των μετοχών του 902 σε υπεράκτιες εταιρείες.

Στην περίπτωση της ΝΕΡΙΤ, υπάρχουν οι καταγγελίες της προηγούμενης διοίκησης της εταιρείας, του πρώην προέδρου- διευθύνοντος συμβούλου, καθηγητή, Αντώνη Μακρυδημήτρη και του πρώην αντιπροέδρου, Ροδόλφου Μορώνη, για λογοκρισία στην ομιλία του Αλέξη Τσιπρα στη ΔΕΘ. Επί του ζητήματος αυτού, τους τελευταίους 4 μήνες κάνει έρευνα το ΕΣΡ, χωρίς ακόμη να έχει αποφανθεί. Στο μεσοδιάστημα η κυβέρνηση κατάφερε να ορίσει νέο διοικητικό συμβούλιο και εποπτικό συμβούλιο στην εταιρεία.

Ο πολιτικός διάλογος που θα ξεκινήσει θα διενεργηθεί με τηλεοπτικούς σταθμούς που έχουν διατυπώσει, σε διαφορετική ένταση, θέσεις υπέρ του μνημονίου. Η κυβέρνηση απολαμβάνει καθολικής υποστήριξης από τα ΜΜΕ. Από την άλλη πλευρά, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κηρύξει εμπάργκο το οποίο και τηρεί στη ΝΕΡΙΤ, στην εκπομπή «Ανατροπή» στο MEGA, ενώ ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας έχει αρνηθεί να δώσει συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *