Καταγραφή ΕΣΗΕΑ για τις αναστολές συμβάσεων εργασίας στα ΜΜΕ

Οι εκπρόσωποι της Ένωσης Συντακτών καλούνται να ενημερώσουν για το καθεστώς που ισχύει στα Μέσα τους μετά την εφαρμογή των έκτακτων μέτρων της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. Η ανησυχία είναι έκδηλη καθώς δίνεται ευκαιρία στους ιδιοκτήτες των media να αξιοποιήσουν τα έκτακτα μέτρα σε μια νέα επίθεση στα όσα εργασιακά δικαιώματα έχουν παραμείνει στο χώρο των ΜΜΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες άρχισαν ήδη να αποστέλλονται οι πρώτες ενημερώσεις. Στον Alpha έγινε αναστολή σύμβασης για 7 δημοσιογράφους, στην “Εφημερίδα των Συντακτών”

για τη συντριπτική πλειονότητα του προσωπικού. Στην εφημερίδα ωστόσο συμφώνησαν όλοι οι εργαζόμενοι ενώ επισημαίνεται πως πρόκειται για συνεταιριστικό εγχείρημα και η αναστολή ισχύει για έναν μήνα προκειμένου να ανταπεξέλθει η έκδοση στην πρωτοφανή μείωση κυκλοφορίας λόγω των λουκέτων στα σημεία διανομής.

Στο Documento, τα “Νέα”, το “Έθνος της Κυριακής”, την Cosmote, την ΕΡΤ, το baking news, τον Real FM και τον enikos αλλά και στην ΕΡΤ δνε υπάρχει ακόμη καμία ενημέρωση για αναστολή συμβάσεων εργασίας. Στον “Φιλελεύθερο” επίσης, εκεί προχώρησε η μείωση αποδοχών σε όλους τους συντάκτες.

Από σήμερα Δευτέρα αναμένεται ενημέρωση και από όλα τα άλλα ΜΜΕ για τις αποφάσεις των εκδοτικών και μιντιακών επιχειρήσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *