Γερμανική VS ελληνική προπαγάνδα, σημειώσατε 1

image002Της Μ. Παπαχριστούδη στο περιοδικό HOT DOC

Το υψωμένο δάχτυλο του σωσία του Γιάνη Βαρουφάκη σε όλα τα media του κόσμου ήταν το γεγονός. Η παρέμβαση της κρατικής τηλεόρασης της ZDF, που παραδέχθηκε ότι έκανε μοντάζ στη σατιρική εκπομπή τύπου «Ράδιο-Αρβύλα» στον έλληνα υπουργό, ήταν οι τίτλοι τέλους σε μια 5θήμερη εκστρατεία προπαγάνδας και χειραγώγησης σε ολόκληρο τον κόσμο.
Η διαπλοκή των εγχώριων media με την πολιτική και οικονομική εξουσία της προδοτικής τάξης των ολιγαρχών στην Ελλάδα, σε σύγκριση με την αντίστοιχη διαπλοκή των παγκόσμιων ΜΜΕ με την οικονομική ολιγαρχική εξουσία στην Ευρώπη, είναι σαν πρωτάκι δημοτικού μπροστά σε διδάκτορα αστροφυσικής.
Η λεκτική υπερβολή χρησιμοποιείται σκόπιμα. Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, μετά την 25η Ιανουάριου, εκτυλίσσεται η μαζική επιχείρηση χειραγώγησης μιας ολόκληρης χώρας, της Ελλάδας, με έναν από τους προφανείς στόχους: να γονατίσουν μέχρι εξαθλίωσης τη νέα ελληνική κυβέρνηση.

Στην Ελλάδα τώρα συμβαίνει το εξής κωμικοτραγικό, που θα ήταν για γέλια, αν δεν αφορούσε το παρόν και το μέλλον ολόκληρης της κοινωνίας μας.

Τα εδώ διαπλεκόμενα media, οχυρωμένα πίσω από τα δικά τους στενά οικονομικά συμφέροντα των ιδιοκτητών τους, κουνάνε την ουρά τους σαν πιστά σκυλιά στη διεθνή ολιγαρχία αλλά πλέον δεν διαθέτουν ικανά στελέχη.
Πέντε χρόνια μνημονιακών πολιτικών στα ΜΜΕ, έχουν ισοπεδώσει τη δημοσιογραφία -και τη διαπλεκόμενη δημοσιογραφία- και τους δημοσιογράφους.

Όσοι παρέμειναν στις μαρκίζες της προπαγάνδας, στα ξεφωνημένα πια τηλεοπτικά παράθυρα ή τις έντυπες στήλες άλλοτε κραταιών εφημερίδων και συγκροτημάτων, συνεχίζουν να κάνουν αυτό για το οποίο εκπαιδεύτηκαν σε άλλες χρυσοπληρωμένες εποχές: Να παπαγαλίζουν τη διεθνή προπαγάνδα, να αντιγράφουν τους κήνσορες της διεθνούς media-κής ελίτ και να ενδύονται το ρόλο του δωσίλογου και του ρουφιάνου ενάντια στην ίδια τη χώρα τους, το λαό τους, την κοινωνία.
Για αυτό και τα ελληνικά κυρίαρχα media, σε κάθε τους μορφή και έκδοση, τρέχουν λαχανιασμένα να εκφωνήσουν τα μεταφρασμένα τηλεγραφήματα διεθνών πρακτορείων, να μεταδώσουν μεταφρασμένα ρεπορτάζ διεθνών τηλεοπτικών δικτύων, να τυπώσουν ή να αντιγράψουν άρθρα των κυρίαρχων ευρωπαϊκών εφημερίδων.
Και μόλις γίνει μια στραβή, ένα βίντεο αλά «Ελληνοφρένεια» για παράδειγμα, να χάνουν τον μπούσουλα. Και τα ΜΜΕ και οι χαμηλοαμειβόμενοι αστέρες τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *