Απόλυτη λογοκρισία στα ΜΜΕ επιβάλλει η Τουρκία

Τα όσα συμβαίνουν εναντίον των δημοσιογράφων στην άλλη πλευρά των συνόρων, φέρνει στη δημοσιότητα σήμερα το thepressproject, με ρεπορτάζ για την απόλυτη λογοκρισία που επιβάλλει η Τουρκία σε δημοσιογράφους και ΜΜΕ. Στην Ελλάδα δεν χρειάζεται, τα κυρίαρχα ΜΜΕ αναπαράγουν αμάσητα όσα τους δηλώνουν οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, χωρίς καμία έρευνα. Όσοι δημοσιογράφοι βρίσκονται στα σύνορα ή στη Λέσβο, κινδύνεψαν από τις ομάδες ακροδεξιών τραμπούκων που δρουν με τις ευλογίες των κυβερνητικών αξιωματούχων. Η ΕΣΗΕΑ άφαντη, κλεισμένη στο μέγαρο της Ακαδημίας, να συζητά τις αποχρώσεις του μαύρου-γκρί στην ΕΡΤ.

<<Κλιμακώνονται οι τουρκικές διώξεις κατά του Τύπου τόσο στην περιοχή του Έβρου. Συλλήψεις δεκάδων δημοσιογράφων, κράτηση και ανάκριση επί ώρες, κατασχέσεις δημοσιογραφικού υλικού και απαγόρευση εισόδου στην περιοχή των προσφύγων καταγγέλουν Τούρκοι και ξένοι συνάδελφοι που καλύπτουν την κρίση από την τουρκική πλευρά των συνόρων.

Με επιχείρηση- σκούπα κατά των δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ που καλύπτουν την προσφυγική κρίση στην τουρκική πλευρά των συνόρων του Έβρου, συνέχισαν τις διώξεις των εκπροσώπων του Τύπου, που ξεκίνησαν από την πρώτη κιόλας μέρα της προσφυγικής κρίσης στον Έβρο, οι Τουρκικές αρχές.

Σύμφωνα με επώνυμες καταγγελίες, που έχουμε στη διάθεσή μας, οι συνάδελφοι που συνελήφθησαν χτες έμειναν ως και πέντε και έξι ώρες υπό κράτηση, ορισμένοι δε πέρασαν και από ανάκριση. Οπως καταγγέλλουν όσοι κρατήθηκαν, τους απελευθέρωσαν μόνον αφού υποχρεώθηκαν να υπογράψουν δήλωση ότι δεν θα επιστρέψουν στην περιοχή. Η φωτογράφηση και η βιντεοσκόπηση σε όλο το πλάτος και το μήκος των συνόρων, όπου βρίσκονται οι πρόσφυγες, είναι πια αδύνατη, τονίζουν.

Πριν τις μαζικές συλλήψεις, χτες, είχαν επίσης καταγγελθεί επεισόδια και κατασχέσεις δημοσιογραφικού υλικού. Οι συνάδελφοι ξεκίνησαν να ακολουθούν εναλλακτικές διαδρομές για να φτάσουν στους πρόσφυγες και άρχισαν να κάνουν αντίγραφα του υλικού τους, καθώς οι αρχές τους υποχρέωναν σε «καθάρισμα» των καρτών με τις φωτό, εάν τους έπιαναν. Είναι πιθανό οι συλλήψεις και εκδιώξεις να ακολούθησαν όταν Τουρκικές αρχές αντελήφθησαν την τακτική των αντιγράφων, που επέτρεπε να «βγαίνει» προς τα έξω υλικό.

Η συνέχεια και ολόκληρο το άρθρο στο https://thepressproject.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *