Εκτός ΕΣΗΕΑ για έξι μήνες ο Γιώργος Λιάγκας

Με ψήφους 4 έναντι 1 επιβλήθηκε προσωρινή διαγραφή για έξι μήνες από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ στον Γιώργο Λιάγκα από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβουλίου της Ένωσης. Η μειοψηφία πρότεινε την προσωρινή διαγραφή 1 έτους. Πρόκειται για την υπόθεση της παρουσίασης σεξουαλικής παρενόχλησης της φοιτήριας στη βιβλιοθήκη του ΑΠΘ, για την οποία τιμωρήθηκε και ο ΣΚΑΙ από το ΕΣΡ με πρόστιμο και αναστολή της εκπομπής για 5 ημέρες.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για την απόφαση

Το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών συνήλθε σήμερα Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020 υπό την προεδρία του προέδρου συν. Ιωάννη Αποστολόπουλου και με την παρουσία των τακτικών μελών συν. Αικατερίνης Δουλγεράκη, Γιώργου Μέρμηγκα, Δήμητρας Γκουντούνα, Γιώργου Γκιώνη, καθώς και της γραμματέως Μαρίας Χριστοφοράτου, προκειμένου να εκδώσει απόφαση επί της από 02.07.19 αυτεπάγγελτης πειθαρχικής δίωξης του Συμβουλίου κατά του συν. Γιώργου Λιάγκα.

Το Συμβούλιο έχει την προβλεπόμενη από το άρθρο 18 του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας των Π.Σ. απαρτία, καθώς είναι η δεύτερη συνεδρίαση για το σκοπό αυτό, αφού στην προηγηθείσα συνεδρίαση (14.01.20), δεν υπήρχε η απαιτούμενη απαρτία.

“Το ΠΠΣ, στην 14η συνεδρίασή του (11.11.19), αποφάσισε ομόφωνα την άσκηση πειθαρχικής δίωξης κατά του συν. Γιώργου Λιάγκα, με το εξής σκεπτικό:

«Το ΠΠΣ ασκεί ομόφωνα αυτεπάγγελτη πειθαρχική δίωξη κατά του συν. Γιώργου Λιάγκα με το ακόλουθο σκεπτικό:

Ο συν. Γιώργος Λιάγκας στην από 07.11.19 εκπομπή του «Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα», που παρουσιάζει στον Τ/Σ «Σκάι», εμφάνισε με απαράδεκτο τρόπο την σεξουαλική παρενόχληση μιας φοιτήτριας στη βιβλιοθήκη του ΑΠΘ, την προηγούμενη μέρα από άλλο φοιτητή. Μάλιστα για την παρενόχληση αυτή η φοιτήτρια κατήγγειλε το δράστη ο οποίος και συνελήφθη. Χρησιμοποίησε περιγραφική φρασεολογία που καταφανώς παραβιάζει όχι μόνο τον Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας, αλλά και στοιχειώδεις κανόνες κοινωνικής συμπεριφοράς, επιχειρώντας τη διακωμώδηση του θέματος προς άγραν εντυπώσεων.

Η χυδαιότητα της όλης παρουσίασης από τον συν. Γιώρ. Λιάγκα, με συμμετοχή μάλιστα και άλλων μη μελών της ΕΣΗΕΑ στην εκπομπή, προκάλεσε βάναυσα το κοινωνικό συναίσθημα και τις έντονες αντιδράσεις και αποδοκιμασίες προσώπων και φορέων.  Παράβαση του άρθρου 7, παρ. 1, εδ. α’ και θ’ του Καταστατικού και άρθρου 2, παρ. ε’ και άρθρου 7, εδ. β’ του Κώδικα Αρχών Δεοντολογίας”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *