Η ΕΣΗΕΑ για το όργιο καταστολής των ΜΑΤ

Το θέμα έθεσε στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ ήδη από χθές το βράδυ το σχήμα της “Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή” με επιστολή του μέλους Γιάννη Αγγέλη. (παρακάτω η επιστολή του). Σήμερα το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ συμφώνησε στην έκδοση καταδικαστικής απόφασης, διαμαρτυρόμενη ότι έγιναν στόχος και οι δημοσιογράφοι. Ευελπιστούμε στη στιγμή που η ΕΣΗΕΑ θα καταδικάσει τα έκτροπα των δυνάμεων καταστολής και ενάντια στον κόσμο!

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει τα πρόσφατα  κρούσματα αστυνομικής βίας εις βάρος δημοσιογράφων. Οι συνάδελφοί μας, όταν κάνουν ρεπορτάζ, ασκούν το καθήκον τους με γνώμονα την ενημέρωση των πολιτών, «μπροστά» και όχι «πίσω» από τις δυνάμεις της Αστυνομίας.     

Είναι απαράδεκτο σε μια ελεύθερη και ευνομούμενη πολιτεία οι δημοσιογράφοι να γίνονται στόχος, επειδή προσπαθούν να πληροφορήσουν τον ελληνικό λαό με τρόπο που να διασφαλίζει την ενημέρωση και την ελευθεροτυπία. Ζητούμε από την Κυβέρνηση να καταδικάσει αμέσως τα βίαια περιστατικά και να τιμωρήσει παραδειγματικά τους υπαίτιους.    

Η επιστολή της “Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή”

Αγαπητοί συνάδελφοι 

Δυο μέχρι στιγμής δημοσιογράφοι χτυπήθηκαν από τις δυνάμεις των ΜΑΤ επειδή έκαναν τη δουλειά τους, δλδ κάλυπταν τις απροκάλυπτες επιθέσεις των ανδρών ΜΑΤ στα Εξάρχεια. Πρόκειται για τον δημοσιογράφο του Open TV Α.Μ. που δέχθηκε επίθεση και ξυλοκοπήθηκε στις 7 Νοεμβρίου από τα ΜΑΤ καθώς κάλυπτε την πρώτη επίθεση τους στην περιοχή κ δημοσιογράφο του newsit.gr Μ.Α στον οποίο επιτέθηκαν χθές βράδυ, τον χτύπησαν, του έσπασαν το κινητό ενώ έκανε live μετάδοση στο face book. Στα δυο αυτά γεγονότα, να προσθέσουμε την ωμή απειλή άνδρα των ΜΑΤ σε δημοσιογράφο του Omnia TV “Σας ξέρουμε έναν έναν μουνοσκυλα, προσέξτε τι θα τραβήξετε” αλλά και τη βίαη απώθηση φωτορεπόρτερ την ημέρα της επίθεσης στην ΑΣΟΕΕ.

Η Eνωση Συντακτών σκοπεύει να υπερασπιστεί το δικαίωμα των συναδέλφων να κάνουν την δουλειά τους με τρόπο που να διασφαλίζει την ενημέρωση και την ελευθεροτυπία ;
Είναι φανερό πως η κυβέρνηση και ο κρατικός μηχανισμός καταστολής, θέλει τους δημοσιογράφους “προστατευμένους” πίσω από τα ΜΑΤ, ενσωματωμένους, να αναπαράγουν τα δελτία τύπου της αστυνομίας και να ανεβάζουν τις εικόνες που τραβάνε τα τηλεοπτικά τους συνεργεία. Όσοι δημοσιογράφοι βρίσκονται μπροστά από τα ΜΑΤ είναι πλέον επικίνδυνοι για το κράτος, αποκαλύπτουν την αναίτια και παράνομη βία των δυνάμεων καταστολής. Θα υπερασπίσουμε τους συναδέλφους που επιμένουν να κάνουν την δουλειά τους “προστά” και όχι “πίσω” από τις δυνβάμεις καταστολής ; Θα υπερασπίσουμε την ελευθεροτυπία και την ελευθερία του τύπου ; 

Γ. Αγγέλης μέλος του ΔΣ Πρωτοβουλία για Ανατροπή στα ΜΜΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *