Ελληνική μυθοπλασία στην TV με κρατική ενίσχυση

Η επιστροφή της ελληνικής μυθοπλασίας στην ελληνική τηλεόραση που ήδη δίνει στους σταθμούς υψηλά ποσοστά τηλεθέασης, οφείλεται στην εφαρμογή του νόμου Κρέτσου των ενισχύσεων οπτικοακουστικής παραγωγής (νόμος 4487/2017). 

Συνολικά 14 τηλεοπτικές σειρές μυθοπλασίας έλαβαν ή έκαναν αίτηση για ενίσχυση της παραγωγής στο αρμόδιο ΕΚΟΜΕ. Στο καθεστώς ενισχύσεων έχουν προσφύγει όλες οι θυγατρικές εταιρείες παραγωγής των ιδιωτικών καναλιών –ΑΝΤ1, Star, Alpha, η συνδρομητική της Cosmote αλλά και η ΕΡΤ. Το τελικό στάδιο της έγκρισης πέρασαν οι σειρές:

«Ετερος εγώ-Χαμένες ψυχές» που προβλήθηκε στην Cosmote TV και θα μεταδοθεί και στο Star, το «Λόγω τιμής» του ΣΚΑΙ, «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα», «Το Σόι σου» και «Κρατάς μυστικό;» του Alpha καθώς η σειρά «Μη ψαρώνεις» του ΑΝΤ1. Επιδότηση έλαβε και η σειρά «Έξι νύχτες στην Ακρόπολη» που προορίζεται για την ΕΡΤ.

Στο στάδιο του ελέγχου των αιτήσεων βρίσκονται άλλες έξι ελληνικές τηλεοπτικές σειρές: Οι «Άγριες μέλισσες» του ΑΝΤ1 που ήδη έγινε τηλεοπτική επιτυχία, ο β’ κύκλος της σειράς «Πολυκατοικία», το «Κρατάς μυστικό» β΄κύκλος, «Πέτα τη φριτέζα», «Μη ψαρώνεις» β’ κύκλος, «Με οικογένεια» και η σειρά «Έρωτας μετά». Η επιδότηση δίνεται στο 25% ή 35% των επιλέξιμων δαπανών ενώ ισχύουν και τα κίνητρα για επιπλέον δανειοδότηση των εταιρειών παραγωγής με ευνοϊκά κίνητρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *