Ασύνταχτο Μέτωπο ενάντια στην πειθαρχική δίωξη του Στέλιου Νικητόπουλου

Το Ασύνταχτο Μέτωπο για την επιχειρούμενη δίωξη στο μέλος του Στέλιο Νικητόπουλο

Το ΔΣ της ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε (Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας και Ευβοίας) επιχειρεί την πειθαρχική δίωξη του μέλους του Ασύνταχτου Μετώπου Αγώνα Δημοσιογράφων, Στέλιου Νικητόπουλου, επειδή πριν από τρεις μήνες στις 18/6/2019 κι ενώ απεργούσε η ΕΡΤ με απεργία που είχε κηρύξει η ΠΟΣΠΕΡΤ, άσκησε δημόσια συνδικαλιστική κριτική με ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης για την ενέργεια του ΔΣ της ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε, να διακινήσει απεργοσπαστικό κείμενο στις άλλες Ενώσεις Συντακτών.

Η απεργία ήταν μείζονος σημασίας καθώς γινόταν μαχητική διεκδίκηση υπογραφής της ΚΥΑ για την αναγνώριση και ασφαλιστική-συνταξιοδοτική-μισθολογική κατοχύρωση της διετίας του «μαύρου» κατά την οποία έγινε ένας τιτάνιος αγώνας των εργαζομένων και της κοινωνίας. Η απεργία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία καθώς, κάτω από την πίεση της, υπογράφηκε άμεσα η ΚΥΑ.

Μετά από τρεις μήνες κι αφού άφησε να περάσουν και οι ημέρες των κινητοποιήσεων της ΔΕΘ, το ΔΣ της ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε, του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού, έστειλε στις 9/9/2019 ενδεκασέλιδη (!) επιστολή εναντίον του συνδικαλιστή Στέλιου Νικητόπουλου προς το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ με κοινοποίηση στα ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ και της ΠΟΕΣΥ ζητώντας τηνπειθαρχική-συνδικαλιστική και πολιτική ουσιαστικά δίωξή του, κατηγορώντας τον για τη συνδικαλιστική του ανάρτηση.

Είναι ο ίδιος εργοδοτικός-κυβερνητικός συνδικαλισμός του Δ.Σ της ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε, που και με τη νέα κυβέρνηση επιχειρεί την
πολιτική-συνδικαλιστική δίωξη του μέλους του Ασύνταχτου Μετώπου Αγώνα Δημοσιογράφων Στέλιου Νικητόπουλου.
Είναι ο ίδιος κυβερνητικός «συνδικαλισμός», πρόθυμος στην εξουσία, που θεωρεί πειθαρχικό παράπτωμα τον μαχητικό αγωνιστικό συνδικαλισμό για τα δικαιώματα των εργαζομένων και στοχοποιεί, διώκει τους συνδικαλιστές.

Την ώρα που από την κυβέρνηση καταλύονται εργασιακά δικαιώματα συνεχίζοντας με σφοδρότητα την επίθεση στον κόσμο της εργασίας, με απελευθέρωση απολύσεων, προστασία των εργοδοτών, φακέλωμα των συνδικαλιστών και αντισυνδικαλιστικό νόμο, κάποιοι πρόθυμοι στο πλευρό της κυβερνητικής εξουσίας, διώκουν τους συνδικαλιστές που αντιδρούν και αγωνίζονται για τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Επιδιώκουν να φιμώσουν τις φωνές κριτικής και συνδικαλιστικής αντίστασης, αγωνιζόμενων εργαζόμενων, συνδικαλιστών, αντιπολιτευόμενων παρατάξεων. Ένα πλήγμα στην ελευθερία της έκφρασης, στην ίδια την ελευθεροτυπία.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
. Να μη υπάρξει πειθαρχική δίωξη στο μέλος του Ασύνταχτου Μετώπου Αγώνα Δημοσιογράφων, Στέλιο Νικητόπουλο.
. Την παύση κάθε δίωξης, πολιτικής-συνδικαλιστικής.
. Να μη περάσει ο αντισυνδικαλιστικός νόμος και κατάργηση όλων των αντιδραστικών αντισυνδικαλιστικών, αντεργατικών μέτρων για την απεργία και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων
. Κάτω τα χέρια από τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *