Οριστικό τέλος για το Alter; Απορρίφθηκε η αίτηση επαναλειτουργίας του

alterΣτο κενό έπεσε και η τελευταία απόπειρα του Γιώργου Κουρή να επαναλειτουργήσει το Alter ως κανάλι …τηλεπωλήσεων. Η αίτηση 12 πρώην εργαζομένων του τηλεοπτικού σταθμού με την οποία έκαναν παρέμβαση ώστε να σταματήσει η διαδικασία της πτώχευσης της τηλεοπτικής εταιρείας, εκδικάστηκε τελικά αυτή την εβδομάδα. Το Πολυμελές Πρωτοδικείο απέρριψε την αίτηση των 12 πρώην εργαζομένων, κρίνοντας ότι δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις στην επαναλειτουργία του Alter για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των πιστωτών και κυρίως των πρώην εργαζομένων του σταθμού. Το κανάλι θα λειτουργούσε από τις εγκαταστάσεις στον Ταύρο (πρώην Κανάλι 5) και το πρόγραμμα του θα στηριζόταν σε …τηλεπωλήσεις! Κατά του αιτήματος των 12 του Alter κατέθεσαν κύρια παρέμβαση οι 206 πρώην εργαζόμενοι του Alter που είχαν ζητήσει την πτώχευση. Πρακτικά ο σύνδικος της πτώχευσης της τηλεοπτικής εταιρείας θα πρέπει πλέον να προχωρήσει τη διαδικασία της εκποίησης της περιουσίας της για να πληρωθούν οι πιστωτές.

Την ενημέρωση για την τελευταία αυτή απόφαση του δικαστηρίου έκανε στους εργαζόμενους-πιστωτές ο  Βασίλη Τζήμτσο, μέλος της Επιτροπής Πιστωτών της πτωχεύσασας εταιρείας «Ελεύθερη Τηλεόραση ΑΕ».

Απορρίφθηκε με την υπ’ αριθμ. 133/2015 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών η αίτηση 12 πρώην εργαζομένων του τηλεοπτικού σταθμού Αλτερ για την επαναλειτουργία του με Διοικητικό Συμβούλιο ανθρώπους του βασικού μετόχου Γιώργου Κουρή.
Το δικαστήριο έκανε δεκτή την κύρια παρέμβαση 206 εργαζομένων με δικηγόρο το Νικόλαο Μπούρμπο που ζητούσαμε την απόρριψη της αίτησης, καθώς με την πρόταση των «12» δεν εξασφαλίζονταν οι απαιτήσεις μας.
Επίσης, έγιναν δεκτές οι πρόσθετες παρεμβάσεις των δικηγόρων ακόμα περίπου 200 εργαζομένων και της Επιτροπής Πιστωτών, υπέρ της κύριας παρέμβασης των 206, για την απόρριψη της πρότασης των 12.
Σύμφωνα με το σκεπτικό της δικαστικής απόφασης, δεν αποδείχθηκε ότι η προτεινόμενη επαναλειτουργία θα διευκολύνει και θα συνδράμει στη διατήρηση ή εξασφάλιση των συμφερόντων των πιστωτών ιδιαίτερα των εργαζομένων-κυρίως παρεμβαινόντων.
Κρίθηκε δε ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος να δημιουργηθούν περαιτέρω υποχρεώσεις, ότι οι προτεινόμενες κτιριακές εγκαταστάσεις στον Ταύρο δεν είναι κατάλληλες και πως δεν είναι διαθέσιμος και λειτουργικός ο απαραίτητος εξοπλισμός για την επαναλειτουργία.
Τέλος αποδείχθηκε ότι η επαναλειτουργία ως κανάλι τηλεπωλήσεων και όχι ως κανάλι με ενημερωτικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα, δεν θα συμβάλλει στην επαύξηση του κύρους της επιχείρησης και στην αναγέννησή της ως ανταγωνιστικής στο χώρο αντίθετα θα συντείνει στην περαιτέρω απαξίωσή της.
Μετά από αυτήν την εξέλιξη με την ιδιότητα του μέλους της Επιτροπής Πιστωτών, περιμένω από το σύνδικο πτώχευσης να προχωρήσει τις διαδικασίες εκποίησης της περιουσίας του τηλεοπτικού σταθμού προκειμένου να εξασφαλιστεί έστω τμήμα των απαιτήσεων μας.
Βασίλης Τζήμτσος

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *