Οι συνδικαλιστές της ΠΟΕΣΥ “ασπίδα” ενάντια στην απεργία!

ερτ-4Στην ΕΡΤ η ΠΟΣΠΕΡΤ έλαβε απόφαση για επαναλαμβανόμενες απεργίες λόγω της κακής εφαρμογής της ΚΥΑ με τους “συμψηφισμούς” των επιστροφών τη 2ετία του “μαύρου” στην ΕΡΤ. Η απόφαση που καθυστέρησε εγκληματικά από την πολιτική ηγεσία του εποπτεύοντος υπουργείου, οδήγησε σε ενημερωτικά “χαρτάκια” χωρίς ανάλυση με τα ποσά που δικαιούται κάθε εργαζόμενος της ΕΡΤ ως αποτέλεσμα της αναβίωσης της εργασιακής του σχέσης. Αυτός λοιπόν που έβαλε βέτο στην οποιαδήποτε απόφαση απεργίας για τη διεκδίκηση του αυτονόητου ήταν η ΠΟΕΣΥ! Και οι πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές ενώσεις ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜΘ και της ένωσης της Θεσσαλίας. Στην ΕΣΗΕΑ οι “Ενωμένοι δημοσιογράφοι” τάχθηκαν επίσημα κατά της κήρυξης απεργίας στην ΕΡΤ και στα παρασκήνια εξελίχθηκε παιχνίδι προειδοποιήσεων.

Ο Στέλιος Νικητόπουλος έγραψε στη σελίδα του στο fb Α:

“Ντροπή για το προεδρείο της δημοσιογραφικής Ενωσης της Θεσσαλίας να διακινεί φιρμάνι σε άλλες Ενώσεις κατά της απεργίας της ΠΟΣΠΕΡΤ.

Η επιχείρηση καταδίκης της απεργίας της ΠΟΣΠΕΡΤ από τις δημοσιογραφικές ενώσεις εξελίχθηκε από το μεσημέρι με το γνωστό τρόπο, τηλέφωνα, απόφαση δια περιφοράς, κ.λ.π.
Η θέση του “Μετώπου για την Ανατροπή” στην ΠΟΕΣΥ είναι υπέρ της απεργίας, αυτό ψήφισε ο εκπρόσωπος του σχήματος στο ΔΣ της Ομοσπονδίας. Καλό θα ήταν αν βγει ανακοίνωση καταδίκης απεργίας της ΠΟΕΣΥ εναντίον μιας άλλης Ομοσπονδίας, να αν ακοινώσουν και το γεγονός ότι ήταν κατά πλειοψηφία και ποιές παρατάξεις ψήφισαν ενάντια σε απεργία.
Όπως μαθαίνουμε επίσης για αύριο έχει οριστεί συνέλευση δημοσιογράφων στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής ενώ η ΠΟΣΠΕΡΤ είναι σε επαφή με την ηγεσία του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής προκειμένου να βρεθεί λύση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *