Κατά παραγγελία καταδίκη για δηλώσεις στην ΕΡΤ

εσηεα-1αναδημοσίευση από το blog της “Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή”

Πριν λίγη ώρα το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ με τη γνωστή πλειοψηφία του εξέδωσε ανακοίνωση στηλιτεύοντας το ύφος του πρώην υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μπαλάφα που την “έπεσε” στους δημοσιογράφους της ΕΡΤ. Και κάποιοι ζήτησαν να βγει η ΕΣΗΕΑ να καταδικάσει. Κι αυτή το έκανε. Όταν η ίδια η ΕΣΗΕΑ απέφυγε όπως ο διάολος το λιβάνι να καταδικάσει τις παρεμβάσεις των εκπροσώπων της Ν.Δ και στον αέρα της ΕΡΤ αλλά και σε άλλα κανάλια εναντίον της κρατικής τηλεόρασης, όταν απέφυγε να καταδικάσει επιθέσεις ακροδεξιών της Ν.Δ εναντίον δημοσιογράφων. Όποτε έθετα το ζήτημα στο ΔΣ ως εκπρόσωπος της “Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή” πάντα υπήρχε μια δικαιολογία να μην βγει ανακοίνωση.

Μόλις ορισμένοι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ βρήκαν ευκαιρία να προστρέξουν στο κόμμα τη Ν.Δ γιατί το βλέπουν ως την επόμενη κυβέρνηση, η πλειοψηφία του ΔΣ αμέσως έβγαλε ανακοίνωση. Δια περιφοράς βεβαίως, όπως συμβαίνει συνεχώς. Προφανώς και είναι καταδικαστέα κάθε συμπεριφορά πολιτικού που συμπεριφέρεται σε δημοσιογράφους σαν να είναι υπάλληλοι του κόμματος αλλά αυτό ισχύει για όλους τους πολιτικούς, τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της Ν.Δ. Η πλειοψηφία στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ έχει σαφείς προτιμήσεις και αυτό φαίνεται πολύ, ειδικά τώρα στη διάρκεια της προεκλογικής εβδομάδας…

Ως εκπρόσωπος της “Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή” έστειλα την αντίρρησή μου με mail. Αλλά στην ΕΣΗΕΑ δεν δηλώνεται ποτέ πως η ανακοίνωση είναι “κατά πλειοψηφία”!

Ματίνα Παπαχριστούδη, εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ

Η ανακοίνωση τςη ΕΣΗΕΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεως καταδικάζει τη συμπεριφορά και το ύφος του πρώην υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μπαλάφα, ο οποίος επιχείρησε να «συνετίσει» τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ Μαρία Γεωργίου και Βαγγέλη Παπαδημητρίου, στους οποίους έδινε συνέντευξη. Ο κ. Μπαλάφας ενοχλήθηκε από τη διατύπωση μιας ερώτησης από τους συναδέλφους. Υπενθυμίζουμε ότι οι δημοσιογράφοι κατά την άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος οφείλουν να ακολουθούν τις Αρχές Δεοντολογίας του επαγγέλματος και μόνο. Η διατύπωση των ερωτήσεων είναι αρμοδιότητα που τους ανήκει, εάν, μάλιστα, οι ερωτήσεις ενοχλούν την εξουσία,  είναι σίγουρο ότι έχουν διατυπωθεί σωστά.

Τονίζουμε ότι η Δημόσια Τηλεόραση οφείλει να σέβεται όλους τους πολιτικούς αλλά και η εκάστοτε Κυβέρνηση δεν πρέπει να θεωρεί κτήμα της τις δημόσιες συχνότητες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *