Το νέο επεισόδιο στο σήριαλ διαμάχης ΣΥΡΙΖΑ-Μαρινάκη

marinakis-kalogritsasΣυνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στον Real fm και τον Νίκο Χατζηνικολάου έδωσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, συνέντευξη που όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε απάντηση της κυβέρνησης και χρησιμοποιείται ήδη από την αξιωματική αντιπολίτευση με φαρμακερές ατάκες. Διαβάζουμε τα κύρια σημεία της συνέντευξης του Β. Μαρινάκη, όπως τα κατέγραψε το in.gr

 

 

>>To 2016 έγινε ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες. Σας θυμίζω ότι τον Γενάρη του 2016 είχε αναλάβει την Νέα Δημοκρατία ο Κυριάκος Μητσοτάκης και είχε αντιπαράθεση με τον Αλέξη Τσίπρα. Ο Νίκος Παππάς ενημέρωνε πάντα τον πρωθυπουργό. Όταν πλειοδοτήσαμε στον διαγωνισμό, ο κύριος Παππάς μου μετέφερε την επιθυμία του να πληρώσουμε και να είμαστε οι πρώτοι, το ποσό των 26,3 εκατ. ευρώ της πρώτης δόσης. Εμείς πληρώσαμε το πρωί της 26ης Σεπτεμβρίου το ποσό και μας ευχαρίστησε. Δεν υπάρχει καμιά υπόνοια περί βρώμικου χρήματος, όπως λέει σήμερα ο κύριος Παππάς.
 >> Την ίδια μέρα είχε πληρώσει και ο κύριος Αλαφούζος. Τα πάντα είχαν ελεγχθεί. Δεν υπάρχει καμιά υπόνοια τότε περί βρώμικου χρήματος, όπως λέει σήμερα ο κύριος Παπάς.

>> Ο κ. Παππάς μου είχε ζητήσει και άλλη μία χάρη, για την οποία ήταν ενήμερος ο πρωθυπουργός. Μου ζήτησε να συναντήσω τον κύριο Καλογρίτσα και να του  καταβάλω υπό μορφή δανεισμού το ποσό των 26,3 εκατ. ευρώ για να πληρώσει κι εκείνος τη δόση. Συνάντησα τον κ. Καλογρίτσα και του εξήγησα ότι έχω όλη την καλή διάθεση αλλά δεν μπορώ να το κάνω αυτό.
 >> Τότε δεν είχαν πρόβλημα με τα χρήματα του Μαρινάκη. Προκαλώ τον κύριο Παππά να βγει και να το διαψεύσει. Τα δικά μας κεφάλαια έχουν ελεγχθεί από τους μεγαλύτερους ελεγκτικούς μηχανισμούς στον κόσμο.. Όταν οι εταιρείες μας είναι στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και συνεργάζεσαι με τεράστιες εταιρείες γίνονται οι πιο λεπτομερείς έλεγχοι.
 >> Ο Πετσίτης ήλθε να βγάλει σέλφι μαζί μου σε μια εκδήλωση του Ολυμπιακού. Ένας γραφικός τύπος που τη μία έκανε ότι παίρνει τηλέφωνο τον κ. Παππά και μετά ότι μιλάει με τον κ. Τσίπρα.
 >> Έχουμε φανταστική φήμη σαν εταιρεία. Τα εκατομμύρια του Μαρινάκη ήταν πεντακάθαρα στο τέλος του 2016, άλλωστε μου ζήτησαν να βοηθήσω τον κύριο Καλογρίτσα. Τι έγινε ξαφνικά; Θα σας πω. Όταν αργότερα, ούτε ένα χρόνο μετά, συζητάγαμε για τον ΔΟΛ δεν δέχθηκα να βάλω στο in.gr, το Βήμα και τα Νέα διευθυντές της αρεσκείας του ΣΥΡΙΖΑ όπως μου ζητούσαν.
 >> Πήρα το ιστορικό αυτό συγκρότημα του ΔΟΛ, γιατί θα ήταν μεγάλο πλήγμα για την Δημοκρατία να έκλειναν ή να γίνονταν μέσα προπαγάνδας. Στην κυβέρνηση δεν τους ένοιαζε αν παραδοσιακά ιστορικά ΜΜΕ όπως τα Νέα και το Βήμα περιέρχονταν στην κατοχή ανθρώπων που θα διακινδύνευαν τις ιστορικές σχέσεις της χώρας.
 >> Με κατηγορούν ότι τα μέσα ενημέρωσης που έχω στηρίζουν τον Μητσοτάκη. Κάνουν λάθος. Νομίζω ότι έχει γίνει φανερό αυτό που υποσχεθήκαμε. Οι διευθυντές αφήνουν τις κορυφαίες πένες να εκφράσουν τις απόψεις τους.
>> Δεν φοβάμαι τίποτα και κανέναν. Θα δικαιωθώ αλλά δεν μπορώ να συγχωρήσω κάποιους ανθρώπους που έχουν ρόλο σε αυτές τις σκευωρίες. Έχουν γίνει έρευνες και το όνομα μου δεν υπάρχει πουθενά. Εγώ κοιτάζω το μέλλον και το σκοτάδι δεν με αγγίζει.
 >> Έχω προσφύγει στο δικαστήριο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εναντίον του κυρίου Τσίπρα, του κυρίου Τζανακόπουλου, του κυρίου Καμμένου και του κυρίου Κοντονή. Αν αυτή η κυβέρνηση μείνει μέχρι τον Οκτώβριο θα έχουμε για πρώτη φορά καταδικαστική απόφαση για εν ενεργεία πρωθυπουργό.

>>«Δεν υπάρχει καμία αντιπαράθεση με τον Πέτρο Κόκκαλη και δεν έχω κανένα λόγο να κάνω βόλτα σε ΜΜΕ και να κατηγορήσω τον Πέτρο Κόκκαλη. Καλά κάνει ο Πέτρος Κόκκαλης και πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι λογικό να πάει στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί με αυτόν έχει δουλειές ο πατέρας του, και μπράβο του που υποστηρίζει τις δουλειές του πατέρα του.

>> Η οικονομική κατάσταση που συναντήσαμε όταν πήραμε τον Ολυμπιακό από τον Σωκράτη Κόκκαλη ήταν πολύ χειρότερη από εκείνη της ΑΕΚ όταν έπεσε στην γ’ εθνική και του ΠΑΟ όταν διαλύθηκε η πολυμετοχικότητα. Παραλάβαμε τον Ολυμπιακό με τεράστια ανοίγματα και ο Σωκράτης Κόκκαλης δεν ήταν διατεθειμένος να βγάλει την ΠΑΕ από το αδιέξοδο. Γιατί τα λέω τώρα όλα αυτά; Επειδή αποδείχθηκε η ταύτιση και η συμπόρευση του Σωκράτη Κόκκαλη με τον ΣΥΡΙΖΑ. Επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ οι εταιρείες του έχουν λάβει δουλειές ύψους άνω των 750 εκατ. ευρώ. Μάλιστα υπάρχει και συμπόρευση με τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Ενεπλάκη για παράδειγμα η INTRAKAT στο γήπεδο της ΑΕΚ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *