Σε πτώση τα έσοδα της δημόσιας TV στην Ευρώπη

FormatsHandbook_presskitΗ πρόσφατη έκθεση της EBU για τα έσοδα των τηλεοπτικών σταθμών, μελών της Ένωσης δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών οργανισμών είναι απογοητευτική. Για το 2013 καταγράφεται μείωση κατά 1,9%, αυξάνοντας την πτώση των εσόδων τα τελευταία πέντε χρόνια κατά 8,7%.
Το πλέον ανησυχητικό φαινόμενο, όπως σημειώνεται στην έκθεση είναι, πως οι δημόσιοι ραδιοτηλεοπτικοί οργανισμοί έγιναν στόχοι πολιτικών περικοπών και λιτότητας σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Βέβαια η κατάσταση σε κάθε χώρα μέλος της EBU είναι διαφορετική. Αναφέρεται επίσης ότι παρά τις πολιτικές λιτότητες και την οικονομική κρίση, οι εμπορικοί τηλεοπτικοί σταθμοί της Ευρώπης, αυξάνουν τα έσοδα τους. Το 2013 το σύνολο των εσόδων τους αυξήθηκε κατά 4,8%. Το αποτελέσμα είναι να έχει διευρυνθεί το χάσμα ανάμεσα στους 12 κορυφαίους εμπορικούς σταθμούς της Ευρώπης και τους 57 σταθμούς μέλη της EBU.

«Ενώ τα μέλη της EBU που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, οι κορυφαίες 12 ευρωπαϊκές ομάδες εμπορικών μέσων ενημέρωσης συνεχίζουν να βλέπουν αύξηση των εσόδων τους. Το 2013, το σύνολο των εσόδων αυξήθηκε κατά 4,8%. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *